Net zwanger? Deel je geluk!

Zwanger zijn is fantastisch! Maar helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Tegenwoordig heeft 1 op de 6 stellen namelijk moeite met zwanger worden. Een vruchtbaarheidsbehandeling kan voor hen de kans op een zwangerschap aanzienlijk verhogen. Tijdens zo'n behandeling maken artsen onder andere gebruik van medicijnen die het hCG-hormoon bevatten. In de eerste vier maanden van een zwangerschap maakt het lichaam dit hormoon in grote mate aan en verlaat het hormoon het lichaam weer via de urine. Moeders voor Moeders zamelt deze urine in.

Ben jij net zwanger? Dan kun je mogelijk helpen! In onderstaande animatie kun je zien hoe deelnemen precies in zijn werk gaat. 

Meld je ook aan voor deelname aan Moeders voor Moeders. Doe je het liever per telefoon, of heb je vragen? Bel dan gratis naar 088-278 0000.

Moeders voor Moeders - Voor wie doe je mee?

Voor wie doe je mee?

Op de website van Moeders voor Moeders vind je ervaringsverhalen van vrouwen die dankzij Moeders voor Moeders hun wens hebben zien uitkomen. Eén van deze vrouwen is Heidy, die na een aantal moeizame jaren met pijnklachten via IVF een dochter kreeg. 


Lees het verhaal van Heidy
Moeders voor Moeders - Hoe kun je meedoen?

Hoe kun je meedoen?

Meedoen kan van de 6e tot en met de 16e week van je zwangerschap en is heel eenvoudig. Je kunt je aanmelden vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met de 11e week en kan via het formulier onderaan deze pagina. 

Wil je liever eerst meer informatie of heb je nog vragen? Dan kun je telefonisch contact met ons opnemen via 088-278 0000. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m donderdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag van 08.00 uur tot 16.00 uur. Onze telefonistes staan je graag te woord.

Moeders voor Moeders werkt heel discreet. Je zwangerschap wordt echt niet meteen openbaar. Ook als je (fulltime) werkt kun je gewoon meedoen. Wij zijn heel blij met alle urine die je thuis kunt opvangen. 

We halen de urine in heel Nederland aan huis op. Dit gebeurd 1 keer per week op een vaste dag tussen 08.00 en 17.00. De chauffeurs van Moeders voor Moeders rijden in bestelbusjes zonder reclame en gaan zeer discreet te werk. Met de informatrice bespreek je vooraf waar je de kratjes met flessen voor de chauffeur klaarzet. In veel plaatsen is het ook mogelijk om de flessen naar een depot of alternatief adres te brengen. 

Woon je in Utrecht of Amsterdam (m.u.v. Amsterdam Zuidoost)? Dan worden de flessen in de avond opgehaald. De chauffeur komt tussen 18.30 en 21.00 uur langs en wisselt de flessen persoonlijk aan de deur. 


Deel ook je geluk!

Je kunt je hieronder eenvoudig aanmelden voor deelname aan Moeders voor Moeders.
Vul allereerst de datum van je laatste menstruatie in of de datum waarop je bent uitgerekend. Als je nog geen 12 weken zwanger bent verschijnt automatisch de rest van het aanmeldformulier.

Wil je je liever telefonisch aanmelden of heb je nog vragen, bel dan 088 - 278 0000. 

Je browser ondersteunt geen Javascript of Javascript staat uitgeschakeld, hierdoor is het niet mogelijk om je aan te melden. Schakel Javascript in of bel gratis 0800-0228070 en onze telefonistes helpen je met aanmelden.

hoe ver ben je?

Weet je wanneer je uitgerekend bent of weet je wanneer je laatste menstruatie begon?

Of

hoe ver ben je?

Weet je wanneer je uitgerekend bent of weet je wanneer je laatste menstruatie begon? Vul hieronder 1 datum in die bij je bekend is.

kun je meedoen?

Jouw urine wordt gebruikt voor het maken van een geneesmiddel. De gezondheidsautoriteiten die toezien op geneesmiddelen hebben bepaald dat de urine die door Moeders voor Moeders wordt ingezameld aan bepaalde kwaliteitseisen moet voldoen. Hieronder staan de voorwaarden voor deelname aan Moeders voor Moeders opgesomd. Lees deze zorgvuldig door en beantwoord daarna onderstaande vraag. 

 • Ik lijd niet aan hepatitis 
 • Ik ben niet HIV-positief
 • Ik ben tussen 1980 en 1996 niet langer dan 180 dagen in het Verenigd Koninkrijk geweest (Engeland, Wales, Noord-Ierland, Schotland, het eiland Man of de Britse kanaaleilanden)
 • Ik heb nooit een bloedtransfusie gehad
 • In mijn familie komt geen ziekte van Creutzfeldt-Jacob voor
 • Ik heb nooit een behandeling met groeihormonen gehad
 • Ik lijd niet aan een chronische nierontsteking
 • ik heb nooit een hoornvliestransplantatie gehad
 • Ik heb nooit een hersenvliestransplantatie gehad
 • Ik lijd niet aan diabetes type 1 of type 2 
  (lijd je aan zwangerschapsdiabetes dan mag je gewoon deelnemen)
 • Ik ben geen overmatig alcoholgebruiker of intraveneus drugsgebruiker
 • Ik verklaar dat ik 18 jaar of ouder ben

  Klik hier voor meer informatie over bovenstaande voorwaarden.

* Heb je nog vragen neem dan altijd contact met ons op via 088 - 2780000.


Dank je wel voor je interesse

Omdat je de vraag met ‘nee’ hebt beantwoord voldoe je helaas niet aan de deelnamevoorwaarden. Jouw urine is daarom niet bruikbaar voor het vervaardigen van geneesmiddelen. Nadere uitleg over de voorwaarden kun je lezen op de website.

Nogmaals hartelijk dank voor je interesse en een voorspoedige zwangerschap toegewenst.

Met vriendelijke groet,
Moeders voor Moeders

Gefeliciteerd, je kunt je aanmelden

Vul hieronder het formulier in en we nemen binnen enkele dagen contact met je op.

Je gegevens
Je adres

Vul hieronder je postcode en huisnummer in. Je adres verschijnt dan automatisch.

Bereikbaarheid