Helaas

Onze website www.moedersvoormoeders.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.

Om je aan te melden kun je gratis bellen met
0800-0228070 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur).

De skippybal

Aljenshka - 19 november 2018

De skippybal is een multifunctionele bal die ook tijdens een bevalling gebruikt kan worden en is tevens een trend op het eiland!

Inmiddels ben ik al vijf weken op Aruba en sneller kan het niet gaan! Ik heb leerzame weken achter de rug en vandaag wil ik jullie wat vertellen over de bevallingen hier op het eiland. Ik heb tot nu negen bevallingen mogen begeleiden. Mooie partussen, maar wat mij opviel was de houdingen om de weeën op de vangen en de houdingen om te persen.

Ooit gehoord van de skippybal? De skippybal, ook wel magische bal genoemd. Je zou je zelf afvragen waarom?! De skippybal haalt natuurlijk niet de pijn weg, maar bevordert wel de ontsluiting en zorgt ervoor dat het hoofdje van het kind sneller gaat indalen. De skippybal wordt op het eiland heel vaak gebruikt. Ik vond het in het begin zo bizar! Waarom? Want wij hebben het ook in Nederland, maar we gebruiken het niet vaak, terwijl het zo veel voordelen heeft. Ik gaf een barende de optie om op de skippybal te gaan zitten, waarbij zij dan massage zou krijgen van mij. De barende twijfelde geen seconde en ging meteen zitten voor haar massage. Ik heb langer dan ik had gedacht massage gegeven haha. Op een gegeven moment heb ik mevrouw de optie gegeven om op haar zij te gaan liggen, maar de barende was ‘in love’ met de skippybal en wilde niet eens opstaan om het matje te verwisselen. Zo grappig om te zien dat barenden in het begin de skippybal niks vinden en dat ze dan toch uiteindelijk niets anders willen dan de skippybal.

Vrouwen hier op het eiland vinden het juist fijn om hun weeën op te vangen op verschillende plekken en in houdingen, maar vinden het op bed echt niks. En wat is het dan fijn dat een beetje springen op de skippybal kan zorgen voor een voorspoedige vordering van het hoofdje van de baby?!

geluk kun je delen

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Wij zijn op zoek naar informatrices voor de regio DenHaag/Rijswijk en voor de regio Hendrik Ido Ambacht/Papendrecht… twitter.com/i/web/status/1…

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

@bobenhugo Ai, dat is inderdaad wat laat ;). Maar goed te horen dat het opgelost is. Ik wens je nog een fijne dag!