Helaas

Onze website www.moedersvoormoeders.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.

Om je aan te melden kun je gratis bellen met
0800-0228070 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur).

Bevallen in hurkhouding

Aljenshka - 20 november 2018

 “Op het bed persen”? Vroeg de verloskundige aan mij. Ik bleef haar aankijken en wist niet eens wat ik als antwoord terug moest geven en zij gaf als antwoord “Nee nee dat gaan wij niet doen hoor”. Ik ben altijd gewend om de bevallingen op bed te begeleiden, horizontale pershouding genoemd en kan op mijn vingers tellen hoeveel verticale bevallingen ik heb mogen begeleiden tijdens mijn hele opleiding. Ik voelde de spanning naar boven komen. Op dat moment kon ik dat natuurlijk niet laten overheersen en volgde ik gewoon mijn gevoel en de goede begeleiding van de verloskundige. Ik heb een bevalling in de verticale houding mogen begeleiden en niet zomaar op handen en knieën, maar in hurkhouding! Mijn eerste bevalling in hurkhouding! Bijzonder! Ik heb de bevalling van een hele andere invalshoek waargenomen, zo mooi!

Je zult je zelf afvragen hoezo een hurkhouding? Ik vroeg het mezelf ook af hoor, maar het was helemaal niet zo ingewikkeld als ik dacht. De partner ondersteunt de barende aan de ene kant en een andere familielid ondersteunt haar aan de andere kant. Een samenwerking dus! Waar stond ik? Ik stond natuurlijk in het midden, aan het eind van het bed en kon met mijn handen de geboorte van het hoofd begeleiden samen met goede persinstructies.

Ik heb na deze bevalling in hurkhouding nog drie verschillende partussen gedaan in dezelfde houding. Dit natuurlijk in samenspraak met de barende, want haar wensen en behoeften staan altijd centraal, maar wat ben ik blij dat ik heb geleerd om een bevalling in de hurkhouding te kunnen begeleiden. De hurkhouding is momenteel mijn favoriete houding… gek hè? En in het begin vond ik het zo spannend! Nu vind ik het alleen maar leuk en krijg ik dit ook terug te horen van de vrouwen.

Na de bevalling zeggen ze allemaal “Ik wist niet dat het ook zo kon!” En ik helemaal blij “ja mevrouw, zo kan het ook!”.

geluk kun je delen

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Wij zijn op zoek naar informatrices voor de regio DenHaag/Rijswijk en voor de regio Hendrik Ido Ambacht/Papendrecht… twitter.com/i/web/status/1…

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

@bobenhugo Ai, dat is inderdaad wat laat ;). Maar goed te horen dat het opgelost is. Ik wens je nog een fijne dag!