Hard werken en ontspannen

27-05-2019

Foto Blog 3

Het is weer tijd voor een nieuwe blog! Vandaag ben ik precies vier weken in Ann Arbor en begint dinsdag weer een nieuwe werkweek voor mij. Jullie hebben ondertussen al in mijn vlogs kunnen zien hoe het ziekenhuis en mijn studentenhuis eruit zien, maar in de komende vlogs wil ik vooral wat “inside information” van het ziekenhuis laten zien.

In deze blog zal ik nog wat vertellen over hoe een “normale” week er voor mij uitziet. In vlog 4 heb ik beelden van mijn werkdag, maar ook van Ann Arbor zelf. Op deze manier hebben jullie, naast deze blog, ook beelden om een idee te krijgen hoe het er hier uit ziet en wat ik hier zoal doe.

Natuurlijk ben ik hier om stage te lopen en is dat hard werken. Mijn week ziet er over het algemeen als volgt uit: gemiddeld drie diensten en een ochtend spreekuur (clinic). In Nederland loop je eigenlijk altijd van maandag tot en met vrijdag stage. Toch maak ik dezelfde uren als in Nederland, maar is het hier anders ingedeeld. Hier draai ik diensten van 12 uur (van 6.30u tot 18.30u) en dan nog 4 uur spreekuur per week. Als ik dan alle uren bij elkaar optel kom ik vervolgens uit op 40 uur stage per week, een fulltime baan dus. Aangezien je in Nederland geen 12 uurs diensten hebt, maar vaak 8 uurs diensten, heb je dus meerdere korte werkdagen (5 dagen 8 uur) en kom je uiteindelijk ook op 40 uur uit.

Door deze andere indeling van de diensten en uren betekent het eigenlijk dat ik de rest van de dagen van de week “vrij” ben. Echt vrij is het niet altijd, aangezien ik natuurlijk mijn blogs en vlogs moet maken. Daarnaast hebben wij hier in het studentenhuis een hoop klusjes die gedaan moeten worden. Per week moet iedereen 4 uur poetsen of koken aan de hand van een rooster. Verder heb ik ook nog opdrachten van school die ik af moet maken. Je hoort het al, ook op de vrije dagen ben ik vaak aan het werk.

Ontspannen is het tegenovergestelde van werken, maar zeker niet onbelangrijker. Daarom is ontspannen iets wat in Linder ook gebeurd. Hier heb je namelijk nog 3 extra seizoenen “Call the midwife” op Netflix staan die er in Nederland niet zijn! Jullie begrijpen vast dat deze allemaal gekeken moeten worden voordat ik hier weer weg ga! Samen met wat huisgenoten op de bank met een, voor mij, illegaal glaasje wijn (omdat de alcoholleeftijd hier 21 is en ik dus 20 ben…) kom ik de avonden wel door. Daarnaast drink ik hier niet uit “normale” glazen, maar uit glazen potten (zoals te zien is op de foto). Tja, een voordeel is wel: als er eentje kapot valt is het snel te vervangen! Naast “Call the midwife” is Ann Arbor verkennen ook iets wat bij de vrije dagen hoort. Genoeg leuke eettentjes, winkels, prachtige parken om te wandelen en lokale marktjes om te bekijken.

Deze blog en vlog 4 laten nog een stukje zien van hoe mijn leven er op dit moment uitziet. Daarnaast wil ik deze blog ook gebruiken als introductie voor mijn aankomende vlogs! In de aankomende vlog serie (dit zal waarschijnlijk een serie van 3 of 4 vlogs worden) wil ik meer vertellen over de verschillen en overeenkomsten, in werkwijzen op verloskundig gebied, tussen Ann Arbor en Nederland!

Ben jij benieuwd wat de verloskundige verschillen en overeenkomsten zijn, vergeet dan vooral niet te kijken!

See you next time!

Hanneke

Geluk kun je delen!

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde, Varsseveld… https://t.co/5kkrzN8VfN

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Katwijk Zh. Het betreft een #freelance fu… https://t.co/8dDNeB3yFh

meer bijzondere verhalen