De reis van je kratjes

Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe het logistieke deel van Moeders voor Moeders eigenlijk precies werkt. Je weet natuurlijk al dat onze chauffeur jouw kratjes komt ophalen en daar nieuwe voor in de plaats brengt. Maar wat zijn precies de opties? Wat als je niet thuis bent? En hoe weet je zeker dat je omgeving jouw deelname niet opmerkt?

Wij snappen dat je van bepaalde zaken misschien nog het fijne wilt weten. En wij vertellen je graag hoe alles werkt!

Levering

Als je deelneemt aan Moeders voor Moeders, dan spreek je met de informatrice een plek af waar je kratjes worden geleverd en opgehaald. Dit kan bij jou thuis zijn, maar ook op een afwijkend adres. Bij een vriendin, bijvoorbeeld. Je kunt ook zelf aangeven waar precies de kratjes moeten worden gewisseld. Voor het huis, achter het huis, naast de garage, onder het raam…Wat je zelf prettig vindt!

Goed om te weten: de chauffeurs van Moeders voor Moeders rijden in een neutraal busje, zodat je deelname op die manier niet wordt opgemerkt.

Je kunt ook voor een depotlocatie kiezen. Dat kan het adres van de informatrice zijn of een openbare locatie (denk bijvoorbeeld aan een apotheek) bij jou in de buurt. Dit is per regio verschillend. Op het afgesproken wisselmoment haalt de chauffeur daar de volle flessen op en laat de nieuwe weer voor je achter.

Ophalen

De informatrice bespreekt met je welke dag in de week de vaste ophaaldag gaat worden. Op die dag hoef je niet thuis te zijn, je kunt de kratjes gewoon buitenzetten. De enige uitzondering zijn de plaatsen Utrecht en Amsterdam. Daar is het zomaar buiten laten staan van objecten aan de straat helaas niet toegestaan. Dit lossen wij op door daar avondroutes te rijden. De chauffeur komt dan langs tussen 18.00 en 21.00 uur. Je ontvangt vooraf  een sms’je van de chauffeur dat hij eraan komt.

Iedere week sturen wij je op de betreffende ophaaldag ook een remindermailtje. Ben je een keer vergeten de kratjes buiten te zetten? Geen paniek, dat kan gebeuren! Het hormoon in je urine blijft dankzij het laagje conserveringsmiddel in de flessen goed bewaard, zodat we het een week later ook nog kunnen gebruiken. De chauffeur laat dan wel nieuwe kratjes bij je achter en doet een briefje in je brievenbus dat hij geweest is. De week daarop kun je alle kratjes buitenzetten. In een enkel geval nemen wij contact met je op om een nieuwe ophaaldatum af te spreken.

Discretietas

Wil je extra zekerheid dat je deelname aan Moeders voor Moeders niet wordt opgemerkt door je omgeving? Dan kun je aangeven dat je gebruik wilt maken van de discretietas. Dit is een ruime, neutrale tas waar de kratjes in verborgen blijven. Af en toe wisselt de tas zelfs van kleur!

Bij Moeders voor Moeders proberen we het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken. Bij aanvraag leveren wij de discretietas tot en met week 12 van de zwangerschap. Wil je de tas toch liever langer ontvangen? Dat kan zeker! Geef dat gewoon even aan.

Mijn Moeders voor Moeders

Mijn Moeders voor Moeders is jouw persoonlijke digitale omgeving waarin je alle gegevens rondom jouw deelname kunt inzien en alles helemaal naar eigen wens kunt aanpassen. En zo vaak als je dat wilt. Zoals bijvoorbeeld de ophaalplek. Liever toch bij een ophaaldepot? Je kunt het simpel via de digitale omgeving doorgeven. Ga je een weekje op vakantie? Ook dat kun je hier doorgeven, zodat je voor die week geen nieuwe kratjes ontvangt. Op dit moment kun je Mijn Moeders voor Moeders alleen nog op de desktop openen, maar wij werken aan aanpassingen van de app zodat je over een tijdje ook via je mobiele telefoon je wijzigingen kunt doorgeven.

Als je bij aanvang van je deelname al weet dat je bijvoorbeeld op vakantie gaat, dan kun je je afwezigheid vooruit doorgeven aan de informatrice. Plan je later iets in, geef ons via de digitale omgeving gewoon een seintje en dan passen wij het voor je aan in de planning van de chauffeur.

Eigenlijk is het logistieke deel niet ingewikkeld. En wij zijn zo ontzettend blij met jouw deelname dat wij het je graag zo makkelijk mogelijk maken. Wij zijn ons ervan bewust dat deelnemen aan Moeders voor Moeders voor jou soms best als een hele onderneming kan voelen. Nu je weet wat er allemaal mogelijk is, kan het ineens al een heel stuk makkelijker worden!