De blog van... Seppie

Tijdens onze vakantie zaten we heerlijk van het zonnetje te genieten op een strand aan zee, totdat mijn dochter van 10 ineens een heel bekende You Tube familie in het oog kreeg. Bekend voor haar dus, want heel eerlijk ben ik niet zo thuis in de wereld van You Tubers en Vloggers…

Maar het was wel interessant om te zien. De vader filmde en de kinderen speelden in het water, gingen visjes vangen, bouwden een zandkasteel en na een half uur verdween de vader weer. De moeder en kinderen gingen nog met wat fans op de foto en waren 10 minuutjes later ook weg.

Toch wel nieuwsgierig naar de beelden gingen we de volgende dag het filmpje op hun You Tube kanaal bekijken. Ze hadden een geweldige dag aan het strand gehad! Mijn dochter was nogal verontwaardigd. Ze waren er net een half uurtje geweest. Wij hadden een leuke dag aan het strand gehad.

En zo leerde mijn dochter een lesje over Social Media: het lijkt meestal leuker dan dat het werkelijk is….

'Het "echte" leven is zoveel mooier'

Er zijn veel vrouwen die de druk van ‘alles moet leuk zijn’ voelen. Tijdens mijn bezoekjes aan deelneemsters hebben we gelukkig heel vaak eerlijke gesprekken. Vooral als je net zwanger bent en ook nog eens een lichaam vol hormonen hebt, komt er een gevoel van onzekerheid boven. Als je, soms na een behoorlijke tijd, met een positieve test in je handen staat, ben je blij. Maar vaak ook moe, misselijk, prikkelbaar, emotioneel en moet je best wel wennen aan jezelf.

Maar je wilde dit zelf toch zo graag? Instagram staat vol met blakende en gelukkige zwangeren die blijkbaar nergens last van hebben en er prachtig uitzien, terwijl jij in je joggingpak op de bank hangt, uitgeput van een dag werken.

Ook mijn eerste weken van mijn zwangerschappen waren erg pittig. Ik had mijn zwangerschapsverlof liever aan het begin dan aan het einde van de zwangerschap gehad. En het lucht op om er eerlijk over te zijn, herkenning te vinden en het is ook fijn om te vertellen dat het beter wordt en dat het het allemaal waard is!

Gelukkig zijn veel vrouwen steeds meer open over hun gevoelens en ook over de soms lange weg naar zwangerschap. Want Social Media is niet alleen mooie plaatjes, maar ook een plek van samen teleurstellingen verwerken en samen blijdschap delen.

Veel deelneemsters die ik inschrijf doen mee omdat ze de verhalen kennen van hun zus, vriendin en/of collega bij wie zwanger worden niet zo gemakkelijk gaat en dat ze het verdriet achter deze weg kennen. Door mee te doen met Moeders voor Moeders willen ze laten zien dat het verhaal gehoord is en dat we elkaar met het doneren van urine kunnen steunen. Mooi!

Zo zie je maar, dat het ‘echte’ leven en de ‘echte’ vrouwen zoveel mooier zijn dan de perfecte plaatjes!