De blog van... Seppie

Meedoen met Moeders voor Moeders doe je niet voor het cadeautje, maar wat is het een fijne wikkeldeken die je ontvangt als dank voor je deelname.

Ik deel de deken dan ook met heel veel plezier uit. Want een cadeautje geven hoort ook een beetje bij een prille zwangerschap. Meestal is het een van de eerste cadeautjes die de zwangere krijgt. De zwangerschap wordt ineens ook net wat echter… want dit is het dekentje waarin je over een aantal maanden je baby in kunt gaan wikkelen.

Een ei hoort erbij

Ooit kreeg ik ook eens een cadeautje van een deelneemster. Ze hadden kippen die overactief waren en ze wisten niet meer waar ze met alle eieren naar toe moesten. Dus kreeg ik een doosje eieren mee. Nu vind ik een deelneemstergesprek op zich altijd al een cadeautje, maar dit was wel heel leuk.

Ik had hierna nog een afspraak en terwijl we aan het einde van het gesprek waren, zien we het schoonzusje van de deelneemster de tuin in lopen. Het schoonzusje waar ik een aantal weken terug was geweest. En het schoonzusje dat dus direct door zou hebben waarom ik daar zat. Heel snel ronden we het gesprek af en gaf ik haar de tas met de mededeling dat hier haar cadeautje in zat en verdween stilletjes door de achterdeur.

Toen ik eenmaal weer thuis was kreeg ik een telefoontje. De deelneemster belde. Haar schoonzusje had gelukkig niks door gehad en ze bedankte mij voor mijn snelle vertrek en ook voor het cadeautje. Ze wilde niet ondankbaar zijn, maar haar schoonzusje had haar verteld dat ze zo’n heerlijke wikkelden had gekregen en ze vroeg zich af of er nieuwe cadeautjes waren of dat er toch sprake was van een misverstand. Want een doosje met 10 eieren was niet helemaal wat ze had verwacht...

 

Seppie Boomsma-Drost