Aljenshka

Mijn naam is Aljenshka Howell en ik ben 24 jaar oud. Ik ben een Arubaanse die speciaal voor mijn opleiding naar Nederland is verhuisd. Ik volg de opleiding Verloskunde aan de Hogeschool Rotterdam. Ik heb hiervoor eerst de Havo gedaan en heb vervolgens de opleiding tot operatieassistent op Curaçao afgerond. Na een jaar te hebben gewerkt op de operatiekamer besloot ik om verder te studeren en de uitdaging aan te gaan, om hier in mijn eentje te komen studeren.

Wat was dat een spannende keuze en zeker ook niet de makkelijkste zeg! Je ouders, familie en vrienden achterlaten om je droom te volgen, waarbij je ze maximaal twee keer per jaar terugziet.

Even wennen

Het was in het begin even wennen aan de cultuurverschillen, het weer, maar ook de taal. Ondanks dat ik op Aruba op school Nederlands sprak, was mijn Nederlands helaas niet zo best. Dit is natuurlijk noodzakelijk voor mijn studie en heb hierdoor verschillende keuzevakken gevolgd om beter te worden in de taal. Als ik het zo beschrijf ben ik echt trots op mezelf dat ik tot de dag van vandaag hier nog ben en dat het met mijn opleiding goed gaat. Ik ben tijdens deze drie jaar zo gegroeid en zelfstandig geworden.

 

Trots

Ik wil mijn familie en vrienden trots maken en ik wil ook een rolmodel zijn voor mijn broertje en zusje. Ik ben zeer gemotiveerd om mijn opleiding in vier jaar af te ronden. Hierna wil ik gaan werken en sparen om in de toekomst mijn eigen praktijk op te zetten.

De reden waarom ik naar het buitenland ga, is omdat ik wil leren hoe de verloskundige zorg op Aruba werkt, gezien dat Aruba mijn land van herkomst is. Hierdoor kan ik uiteindelijk een keuze maken voor de toekomst.

Een andere reden waarom ik daar stage ga lopen is voor mijn familie, maar shhh! Ze hebben geen enkel idee dat ik onderweg ben! Ik ben zo enthousiast om hen te verassen, om hen een knuffel te geven en weer te kunnen genieten van een familiesfeer. Daar kijk ik naar uit!