Expeditie Michigan

“Het leven is een groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen”, een citaat dat veel gebruikt wordt, maar zeker op mij van toepassing is! Mijn naam is Hanneke Steinmann en ik studeer nu voor het derde jaar aan de Academie Verloskunde Maastricht. Ik ben twintig jaar oud en ik sta zonder moeite om vier uur ’s nachts bij jou voor de deur. Als je voor mij de deur dan ook nog ópen zou willen maken, dan is het feest voor mij helemaal compleet.

Bij het openen van de deur, zie je een alledaagse twintigjarige Nederlandse vrouw voor je staan:

lang blond haar, blauwe ogen en een lengte van 175 cm. In tegenstelling tot de meeste Nederlandse vrouwen van twintig jaar, heb ik om vier uur ’s nachts een grote glimlach op mijn gezicht en geen last van een ochtendhumeur.

Wie ben ik

Ik ben een energiek, nuchter en realistisch persoon met een positieve kijk op het leven. Hierdoor ben ik eerlijk en direct. Opgeven wanneer het moeilijk wordt, is voor mij zeker geen optie. Ik zet door, zoek naar nieuwe wegen, blijf positief denken en blijf in mezelf geloven, ook als het even tegen zit. Uitdagingen pak ik daarom graag met beide handen aan. Zelf blijven leren, maar ook anderen hierbij betrekken is iets dat ik belangrijk vind. Hierbij gebruik ik het liefste mijn gevoel voor humor, omdat ik merk dat mensen op deze manier sneller dingen onthouden en vanuit een ontspannen houding gemakkelijker samenwerken.

In mijn blog zal je zelden of nooit iets lezen over aktetassen en kantoorbanen van negen tot vijf uur. Ik heb namelijk geen potlood in mijn haar, maar een stethoscoop om mijn nek! Mijn kennis komt dan wel grotendeels uit boeken, mijn vaardigheden scherp ik aan in de praktijk. Graag neem ik je mee naar het leven van een verloskundige in het Von Voigtlander Womens hospital in Ann Arbor, Michigan, in de Verenigde Staten.

Nederlandse steentje bijdragen

Ben jij net als ik ook zo benieuwd of de programma’s op TLC werkelijkheid zijn? Dan zijn mijn blogs en vlogs zeker iets voor jou! Laten we samen de culturele en sociale overeenkomsten en verschillen binnen mijn vakgebied ontdekken. Beleef mee hoe ik mijn Nederlandse steentje bijdraag, aan de Amerikaanse verloskunde. 

Laat de nuchtere Hanneke Steinmann zich meeslepen door de emotionele achtbaan van de Amerikaanse vrouw en haar eventuele partner? Kan zij haar Nederlandse kennis en inzichten duidelijk en overtuigend overdragen aan collega’s uit een compleet ander werelddeel?

Is zij werkelijk zo realistisch als zij zelf denkt?

Ga met me mee!

Nieuwsgierig naar mijn blogs en vlogs? Hou dan zeker de facebookpagina en de website van Moeders voor Moeders en de KNOV goed in de gaten!

Ga met mij mee en ontdek hoe deze “alledaagse blonde twintig jarige” deze stage in The States beleeft. Met passie, humor én slingers!

See you the next time!

Hanneke