Vera

Hoi! Ik ben Vera, 31 jaar oud en ik studeer verloskunde aan de Hogeschool in Rotterdam, waar ik alweer het derde studiejaar heb bereikt. Je zult misschien denken “31 jaar oud en nog steeds aan het studeren?”. Dat komt omdat ik, voordat de verloskunde op mijn pad kwam, al een andere studie heb gevolgd. Ik heb een Bachelor en Master diploma van het conservatorium en werk naast mijn studie als zangeres en zangdocente.

Muziek is mijn passie

Muziek is altijd mijn passie geweest, maar toen ik eenmaal als zangeres werkte gaf het mij niet de voldoening die ik uit mijn werk wil halen en ik besloot een carrièreswitch te maken. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de gezondheidszorg, misschien omdat mijn ouders beiden fysiotherapeuten zijn. Na een lange zoektocht kwam ik uiteindelijk uit bij de verloskunde, een vak waarvoor, net als bij de muziek, passie nodig is en die heb ik! Omdat ik al een andere studie heb gedaan, heb ik voor een gedeelte van de verloskundestudie vrijstelling gekregen, waardoor ik in het afgelopen kwartaal al mijn afstudeeronderzoek kon schrijven. Hiervoor heb ik onderzoek gedaan naar het geluid maken van vrouwen tijdens de bevalling. Ik heb dus eigenlijk mijn vak als zangeres een beetje kunnen combineren met mijn vak als verloskundige in spe en dat is ontzettend leuk!

Met z'n drietjes gaan we dit avontuur aan

Samen met mijn vriend woon ik in in Rotterdam en sinds juni hebben wij er een bewonertje bij: puppy Taika. Mijn vriend en de hond gaan allebei mee naar Oostenrijk, zodat ik ze gedurende mijn negen weken stage niet
hoef te missen. Toen ik de mogelijkheid kreeg voor deze stageplek was ik meteen enthousiast, maar de gedachte mijn puppy negen weken achter te laten deed me enorm twijfelen. Mijn vriend stelde meteen voor om mee te gaan, hij werkt vanuit huis, dus dat kan prima. Daardoor kon ik makkelijk de knoop doorhakken en zullen wij nu met zijn drietjes dit avontuur aangaan. Wat een lieverd he, die vriend van mij!

Buitenlucht geeft me energie

Ik kan erg genieten van de natuur en ben af en toe ook te vinden op de Veluwe voor een wandeling of een fietstochtje. Bewegen aan de buitenlucht helpt mij opladen. Het laat me tot rust komen en geeft me energie, het houdt mijn leven in balans. Voordat Taika, mijn hond, kwam maakte ik vaak lange tochten met de racefiets, ik heb zelfs twee keer een solo-fietstrip door de Alpen gemaakt. Hoe toepasselijk dat mijn stage mij nu naar Oostenrijk zal brengen!