Helaas

Onze website www.moedersvoormoeders.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.

Om je aan te melden kun je gratis bellen met
0800-0228070 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur).

veelgestelde vragen - deelname

Hier vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over Moeders voor Moeders en over deelname. Staat jouw vraag er niet bij? Stel deze dan via het contactformulier op deze website of bel 088-278 0000.

Hoe kan ik mezelf aanmelden?

Er zijn twee manieren om je aan te melden:
- Via het inschrijfformulier op deze website.
- Via het telefoonnummer van Moeders voor Moeders: 088 - 278 0000. 


Moeders voor Moeders is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur.

Wanneer kan ik me aanmelden en hoe lang kan ik deelnemen?
Aanmelden kan vanaf het moment dat je over tijd bent tot en met uiterlijk de 11e week van de zwangerschap. Deelnemen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week van de zwangerschap. Je kunt dus minimaal 5 en maximaal 10 weken meedoen.
Kan ik altijd meedoen?

De informatrice test of er voldoende hCG-hormoon in jouw urine zit. Vervolgens neemt ze de deelnamevoorwaarden met je door. Deze voorwaarden zijn belangrijk. Jouw urine wordt gebruikt voor het maken van een geneesmiddel. De gezondheidsautoriteiten die toezien op geneesmiddelen hebben bepaald dat urine van sommige vrouwen niet gebruikt mag worden. De uitslag van de hCG-test en de deelnamevoorwaarden bepalen of je kunt meedoen of niet. 

Heb je naar aanleiding van de deelnamevoorwaarden vragen over jouw gezondheid? Neem dan contact op met je huisarts.

Hoe gaat meedoen in zijn werk?

Je ontvangt van Moeders voor Moeders alles wat je nodig hebt om je urine op te vangen en te bewaren. Je vangt je urine op met behulp van een opvangkannetje en giet het vervolgens over in een blauwe fles. Na gebruik spoel je het opvangkannetje om met water. Maak het kannetje nooit schoon met een schoonmaakmiddel. Schoonmaakmiddelen breken het hormoon namelijk af. De blauwe flessen mag je ook niet zelf schoonmaken. Ze bevatten namelijk een klein beetje niet geheel ongevaarlijk conserveringsmiddel. Dit bestaat uit benzoĆ«zuur (dat ook in de voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt), opgelost in een weinig ethanol (dat ook voorkomt in onder anderen alcoholische dranken en in reinigingsmiddelen). De flessen moeten dus buiten het bereik van kleine kinderen blijven! Het conserveringsmiddel zorgt ervoor dat de urine langer houdbaar is. Klik hier voor de veiligheidsinformatie met betrekking tot het conserveringsmiddel.

De flessen worden - voordat je ze ontvangt - van binnen en buiten grondig gereinigd. Je kunt het beste iedere dag een nieuwe fles gebruiken. Dit voorkomt nare luchtjes. De urine bewaar je tot de afgesproken ophaaldag. De flessen worden wekelijks door een chauffeur van Moeders voor Moeders opgehaald.


Wat krijg ik als ik deelneem?

Als je mee gaat doen ontvang je onder andere een leuk cadeautje voor je toekomstige kindje en een tijdschrift over zwangerschap.

Kan ik ook meedoen als ik werk?

Als je (fulltime) werkt kun je gewoon meedoen. Alle urine die je (thuis) opvangt is welkom: 's ochtends, 's avonds en in het weekend. 

Kan ik meedoen als ik zwanger ben geworden na een vruchtbaarheidsbehandeling?

Natuurlijk! Als je zwanger bent geworden na een vruchtbaarheidsbehandeling kun je gewoon deelnemen.

Kan ik mijn zwangerschap nog even geheim houden?

Dat kan zeker! De informatrice heeft vast en zeker een oplossing voor het verbergen van de flessen, zodat je omgeving nog niet merkt dat je zwanger bent. Bespreek het met haar. Op de bestelbus waarmee de urine wordt opgehaald staat overigens geen reclame van Moeders voor Moeders.

Haalt Moeders voor Moeders in heel Nederland urine op?

Moeders voor Moeders haalt in heel Nederland de flessen aan huis op met uitzondering van de Wadden Eilanden. 

Kan ik meedoen als ik in het buitenland woon?

Deelnemen aan Moeders voor Moeders kan alleen als je woonachtig bent in Nederland.