Helaas

Onze website www.moedersvoormoeders.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.

Om je aan te melden kun je gratis bellen met
0800-0228070 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur).

Deel jouw verhaal

Bij Moeders voor Moeders gaat het om jou! Heb je een bijzonder verhaal?

deel je verhaal

Jolien

"Wonderen maak je samen, en het delen van je wonder maakt Moeders voor Moeders zo bijzonder!"

Jolien

Voor mij is er geen één goede reden die ik kan bedenken om niet mee te doen aan Moeders voor Moeders. Achter elke moeder zit een verhaal waarom ze mee wil doen of heeft gedaan aan Moeder voor Moeders. Zoals elke moeder een verhaal heeft hoe zij moeder is geworden, heb ook ik mijn verhaal.

Toen ik voor de eerste keer zwanger bleek te zijn, en dat is nu ruim 10 jaar geleden, was ik door het dolle heen. Ik had nooit gedacht dat ik zwanger kon worden en dit geluk wilde ik andere vrouwen niet ontnemen. Ik heb gelijk Moeders voor Moeders gebeld. Helaas was er in mijn omgeving geen inleverpunt. Ik wilde er best een stukje voor rijden maar het dichtstbijzijnde punt was 100 km rijden...

Mijn huwelijk met de vader van mijn eerste kindje is gestrand en nadat ik mijn huidige partner had ontmoet wilde wij graag samen een kindje. Echter bleek mijn huidige man verminderd vruchtbaar. Wij  waren dus afhankelijk van vruchtbaarheidsbehandelingen. Voor ons was de enige optie IVF/ICSI om samen een kindje te krijgen. Toen stond ik ineens aan de andere kant.... Ik was afhankelijk van hormonen en het werk van Moeders voor Moeders. Toen bleek ook nog eens dat ik verminderd vruchtbaar was door endometriose. Dit in combinatie met een verminderd vruchtbare man leek een onmogelijke opgave.

Na heel veel ellende, emotionele dalen en teleurstellingen die meer als een jaar gekost hebben raakte ik toch zwanger. Vol ongeloof waren we, en uiteraard dolgelukkig. In het achterhoofd houdend dat een miskraam bij IVF/ICSI 20% is, heb ik toch direct Moeders voor Moeders gebeld. Gelukkig kon ik nu wel deelnemen. Mijn dankbaarheid voor deze zwangerschap was onbeschrijfelijk en hoe lastig of vies het inleveren zou worden, voor mij was het vanzelfsprekend.

Wat ik dacht dat misschien wel een geklieder en geurend gebeuren zou worden, was in werkelijkheid een heel schoon klusje. Ik plaste elke dag in een maatbeker en goot mijn urine in een speciale container. Vervolgens spoelde ik de maatbeker netjes om en bewaarde deze achter de wc-pot. Bij het opendraaien van de container kwam er geen vervelende geur vrij, wat met ochtendmisselijkheid erg prettig is. Het inleverpunt was vlak bij ons huis dus ook dat gaf geen enkel probleem.

Voor mij was het vanzelfsprekend om iets terug te mogen doen. Zonder Moeders voor Moeders was ik niet op 27 oktober 2009 moeder geworden van een prachtige dochter. Nog elke dag zijn we blij dat we Sarah met hulp van vele anderen (artsen, verpleegkundigen, laboranten maar vooral zwangere vrouwen met een groot hart!) in ons leven hebben.

Elk kind is uniek en een wonder!
Wonderen maak je samen, en het delen van je wonder maakt Moeders voor Moeders zo bijzonder!

Liefs Jolien Klooster, trotse moeder van twee kinderen

geluk kun je delen

pagina delen: Twitter Facebook

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Er staat weer een nieuwe vlog en blog van Aljenshka online. Volg haar stage avontuur op Aruba via onze website:… twitter.com/i/web/status/1…

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Aljenshka loopt voor haar opleiding Verloskunde stage op Aruba. In haar nieuwste vlog vertelt ze over de praktijk e… twitter.com/i/web/status/1…

meer bijzondere verhalen
Ik raad iedereen aan om mee te doen lees het verhaal
"Eindelijk kon ik wat terugdoen en hopelijk andere paren helpen om dit geluk te mogen ervaren" lees het verhaal
"Zwanger zijn is een groot wonder!" lees het verhaal