Helaas

Onze website www.moedersvoormoeders.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.

Om je aan te melden kun je gratis bellen met
0800-0228070 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur).

Deel jouw verhaal

Bij Moeders voor Moeders gaat het om jou! Heb je een bijzonder verhaal?

deel je verhaal

Angelique

Wie gaan we het als eerste vertellen? “Moeders voor Moeders”, roep ik naar mijn man terwijl ik de laptop al open heb!

Angelique

Graag wil ik mijn verhaal vertellen over het meedoen aan Moeders voor Moeders, hoe ik dit ervaar en al ervaren heb.

Mijn naam is Angelique den Boer, 26 jaar, getrouwd met Leen den Boer en voor de 2e keer in verwachting. Ik heb een lieve, grappige, schattige, ondeugende, leergierige en ontzettend knuffelende zoon van bijna 1 jaar.

Zwanger!! Ik zag het blauwe plusje weer verschijnen!! Wow! Mijn man en ik zijn door het dolle heen! Een broertje of zusje voor Lucas, geweldig!! Wie gaan we het als eerste vertellen? “Moeders voor Moeders”, roep ik naar mijn man terwijl ik de laptop al open heb! Vorig jaar heb ik ook meegedaan en dat ga ik dit jaar weer doen. Elke toiletronde boven een maatbeker hangen is nou niet echt romantisch of prettig maar het is wel een zeer kleine moeite om mijn hulp te bieden aan de stellen die moeite hebben om zwanger te raken. Zelf ken ik 4 stellen in mijn omgeving, verschrikkelijk vind ik het!

Door de informatrice wordt verteld dat er een middeltje in de blauwe fles zit om de urine goed te houden. Dit kan nogal sterk ruiken. “Ach”, zeg ik, “daar had ik vorig jaar geen last van dus dat zal nu ook wel loslopen. En anders houd ik mijn adem wel even in.” De informatrice vraag of ik de flessen weer weg wil brengen naar een verzamelpunt of dat ik ze deze keer aan huis wil laten wisselen. Omdat we natuurlijk Lucas hebben, hebben mijn man en ik besloten dat we ze deze keer laten ophalen. Hartstikke handig, en het kan bovendien discreet! Van de informatrice krijg ik 2 groene tassen waar ik de kratten onder kan zetten bij de voordeur! Fantastisch, er word erg meegedacht!

Mijn nichtje is ook bij het gesprek aanwezig. Zij en haar man zijn ook aan het proberen om zwanger te raken. Zolang ik dit weet heb ik natuurlijk al aan haar hoofd lopen zeuren dat, wanneer ze zwanger is, ze ook aan Moeders voor Moeders mee moet doen. Omdat het zo’n ontzettend kleine moeite is. En dat het in sommige gevallen een hele grote wens kan laten uitkomen en dan heb je daar maar mooi aan bijgedragen!

Ja, het is soms best even slikken als je heel ontzettend nodig naar het toilet moet en je het liefst gewoon op het toilet wilt gaan zitten. Maar ik pak trouw mijn witte maatbekertje en, ach, denk ik dan, als dit het enige ongemak is en dat maar 10 weekjes lang, nou dan hang ik wel even boven dat witte maatbekertje!
Dus dames, echt heus waar, meld je aan en doe mee! Wat Moeders voor Moeders al aangeeft: Geluk kun je delen!!

Hopelijk vinden jullie het leuk om mijn ervaring te mogen lezen. Ik vind dat jullie geweldig werk verrichten en ik blijf bij iedereen die zwanger is en die ik ken aangeven hoe belangrijk het is om mee te doen. Echt, ik ben wandelende reclame voor jullie!

geluk kun je delen

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Maak kennis met Hanneke, een energieke en vrolijke meid van 20 jaar. Hanneke studeert aan de Academie Verloskunde M… twitter.com/i/web/status/1…

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Wil jij graag aan de slag als informatrice voor Moeders voor Moeders? Check snel onze website voor de openstaande v… twitter.com/i/web/status/1…

meer bijzondere verhalen
Mijn moeder heeft vroeger ook meegedaan aan Moeders voor Moeders. De kan stond daarna altijd bij ons op de badkamer met schoonmaakspulletjes erin. lees het verhaal
Na 5 miskramen, waarvan 2 buitenbaarmoederlijk, ben ik allebei mijn eileiders kwijt en kan ik dus alleen nog maar zwanger worden via IVF. In 2011 zijn we voor het eerst begonnen met IVF. Het was een h lees het verhaal
"Waarom nog twijfelen? Meld je aan!" lees het verhaal