Ervaringsverhaal van Felicia

Ik heb altijd gezegd; mocht ik zwanger worden dan wil ik heel graag met Moeders voor Moeders meedoen. Mijn zus heeft 4,5 jaar geleden meegedaan en mijn moeder 28 jaar geleden ook, dus voor mij was het best vanzelfsprekend. Daarnaast ben ik zelf zwanger geworden dankzij IUI, waarbij ik ook gebruik heb gemaakt van hormoonspuiten met het hormoon dat in de urine zit die Moeders voor Moeders verzameld. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk een deelname kan zijn.

“Zelf ben ik zwanger geworden dankzij IUI, ik weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk een deelname kan zijn.”

Net voordat de coronacrisis begon, had ik me aangemeld bij Moeders voor Moeders. In eerste instantie werd het intakegesprek dus gewoon gepland, maar omdat later de coronacrisis steeds meer onze kant op kwam en het land langzaam in lockdown ging, werd deze afspraak even on hold gezet. Moeders voor Moeders zou me hier later over terugbellen. Toen ze dit deden, zeiden ze dat de intake door kon gaan, maar wel op een andere manier dan normaal. Ze hebben de spullen voor de deur gezet en zijn ook echt op 1,5 meter afstand gebleven, zodat ik alles zelf bij de deur kon pakken.

Het intakegesprek werd telefonisch gehouden. Ik heb niet het idee dat ik hierdoor iets heb ‘gemist’. Ze hebben me telefonisch alle uitleg gegeven die ik anders face to face ook gekregen zou hebben. Verder heb je niet heel veel met persoonlijk contact te maken. Je zet de kratten aan de deur en deze worden opgehaald, hier heb je dus verder geen hinder van. 

Het is wel belangrijk dat het verzamelen van urine door kan gaan en dat hier in de coronatijd een manier voor bedacht is, zodat er geen tekort ontstaat. Ik had het heel jammer gevonden als ik door de coronacrisis niet zou kunnen deelnemen. Zoals ik al zei heb ik er zelf ook gebruik van gemaakt en ik vind het heel mooi dat ik een ander zo ook weer kan helpen. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is dat Moeders voor Moeders er is.

“Het is wel belangrijk dat het verzamelen van urine door kan gaan en dat hier in de coronatijd een manier voor bedacht is.”

Ik vind het heel bijzonder dat je een eventuele bijdrage kan leveren aan vrouwen waarbij het niet wil lukken om zwanger te worden op de natuurlijke manier. Het is een kleine moeite en de bijdrage is heel groot!

Wil je ook meedoen?

Deel jouw geluk en meld je hieronder aan via het aanmeldformulier.

Je browser ondersteunt geen Javascript of Javascript staat uitgeschakeld, hierdoor is het niet mogelijk om je aan te melden. Schakel Javascript in of bel gratis 0800-0228070 en onze telefonistes helpen je met aanmelden.

hoe ver ben je?

Weet je wanneer je uitgerekend bent of weet je wanneer je laatste menstruatie begon? Vul hieronder 1 datum in die bij je bekend is.

kun je meedoen?

Jouw urine wordt gebruikt voor het maken van een geneesmiddel. De gezondheidsautoriteiten die toezien op geneesmiddelen hebben bepaald dat de urine die door Moeders voor Moeders wordt ingezameld aan bepaalde kwaliteitseisen moet voldoen. Hieronder staan de voorwaarden voor deelname aan Moeders voor Moeders opgesomd. Lees deze zorgvuldig door en beantwoord daarna onderstaande vraag. 

 • Ik lijd niet aan hepatitis 
 • Ik ben niet HIV-positief
 • Ik ben tussen 1980 en 1996 niet langer dan 180 dagen in het Verenigd Koninkrijk geweest (Engeland, Wales, Noord-Ierland, Schotland, het eiland Man of de Britse kanaaleilanden)
 • Ik heb nooit een bloedtransfusie gehad
 • In mijn familie komt geen ziekte van Creutzfeldt-Jacob voor
 • Ik heb nooit een behandeling met groeihormonen gehad
 • Ik lijd niet aan een chronische nierontsteking
 • ik heb nooit een hoornvliestransplantatie gehad
 • Ik heb nooit een hersenvliestransplantatie gehad
 • Ik lijd niet aan diabetes type 1 of type 2 
  (lijd je aan zwangerschapsdiabetes dan mag je gewoon deelnemen)
 • Ik ben geen overmatig alcoholgebruiker of intraveneus drugsgebruiker
 • Ik verklaar dat ik 18 jaar of ouder ben

  Klik hier voor meer informatie over bovenstaande voorwaarden.

Ik voldoe aan deze voorwaarden*:

* Heb je nog vragen neem dan altijd contact met ons op via 088 - 2780000.


Dank je wel voor je interesse

Omdat je de vraag met ‘nee’ hebt beantwoord voldoe je helaas niet aan de deelnamevoorwaarden. Jouw urine is daarom niet bruikbaar voor het vervaardigen van geneesmiddelen. Nadere uitleg over de voorwaarden kun je lezen op de website.

Nogmaals hartelijk dank voor je interesse en een voorspoedige zwangerschap toegewenst.

Met vriendelijke groet,
Moeders voor Moeders

Gefeliciteerd, je kunt je aanmelden

Vul hieronder het formulier in en we nemen binnen enkele dagen contact met je op.

Je gegevens
Je adres

Vul hieronder je postcode en huisnummer in. Je adres verschijnt dan automatisch.

Bereikbaarheid
Dag 's ochtends's middags's avonds
Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag: