Helaas

Onze website www.moedersvoormoeders.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.

Om je aan te melden kun je gratis bellen met
0800-0228070 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur).

Voor haar!

Lees hieronder het verhaal van Heidy, die na een aantal moeizame jaren met pijnklachten via IVF een dochter kreeg.

Voor haar!

Voor Heidy (29) was het een pijnlijke worsteling om moeder te worden. Haar dochter Joliene werd uiteindelijk via IVF geboren. “Het was zo bijzonder om te horen dat het eindelijk toch gelukt was.”

Heidy: “Joliene is nu veertien maanden. Ondanks dat het een heel moeilijk traject was, zou ik het zo weer over doen. Het was liefde op het eerste gezicht. Joliene is alles voor me. Mijn prinsesje. Het moederschap is het mooiste wat me ooit is overkomen.”

Endometriose
“Op jonge leeftijd kwam ik erachter dat ik PCOS heb. In 2009 kreeg ik een kijkoperatie omdat ik pijnklachten had die niet pasten bij PCOS. Toen bleek dat ik ook nog endometriose heb. Ik moest de pil gaan slikken zonder stopweek, om de endometriose binnen de perken te houden. Helaas werkte dat bij mij niet afdoende.”

Kinderwens
“Ik kwam terecht bij een specialist in een ander ziekenhuis en zij schreef medicatie voor die me in de overgang bracht. Zij vertelde me dat ik niet te lang moest wachten als ik een kinderwens had, omdat de endometriose steeds erger zou worden. Die kinderwens hadden mijn vriend en ik wel, maar op dat moment kon ik bijna niet lopen van de pijnklachten van de endometriose, dus zag ik een zwangerschap niet zitten. Eerst wilde ik van de pijn af.” 

Revalidatie
“In 2012 ben ik geopereerd om endometriose weg te halen op een aantal plekken. Daarna heb ik een revalidatietraject gehad om weer goed te leren lopen; ik liep inmiddels helemaal verkeerd omdat ik de pijn probeerde te ontwijken. Ik had net een opleiding gedaan voor kraamverzorgster – het mooiste beroep dat er is – maar helaas kwam ik in de ziektewet terecht. Dat vond ik ontzettend jammer.”

Cadeau
“Toen ik weer helemaal hersteld was, zijn we in 2013 gestart met IUI-behandelingen. De eerste twee pogingen mislukten, en de derde werd gestaakt vanwege een cyste. In de zomer mochten we overstappen op IVF. Dat vond ik erg spannend, want na IVF is er niets meer mogelijk. Wat als het niet zou lukken? De eerste IVF-poging mislukte helaas, ik kreeg ook nog eens overstimulatie en er konden geen embryo’s worden ingevroren. Dat was een enorme teleurstelling, ik zat er helemaal doorheen.”

In de wolken
“Op de veertigste verjaardag van mijn vriend kreeg ik de terugplaatsing van de tweede IVF-poging. En die poging bleek ik zwanger te zijn. Een mooier cadeau had hij niet kunnen krijgen! Het was zo bijzonder om te horen dat het eindelijk toch gelukt was. Ik had namelijk opnieuw overstimulatie gekregen en daarvoor in het ziekenhuis gelegen. Ik verwachtte helemaal niet dat het nog zou lukken. Ik was compleet in de wolken, en dat ben ik nog steeds.”

Meer over endometriose lees je in dit artikel.

geluk kun je delen

pagina delen: Twitter Facebook

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Maak kennis met Hanneke, een energieke en vrolijke meid van 20 jaar. Hanneke studeert aan de Academie Verloskunde M… twitter.com/i/web/status/1…

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Wil jij graag aan de slag als informatrice voor Moeders voor Moeders? Check snel onze website voor de openstaande v… twitter.com/i/web/status/1…