Helaas

Onze website www.moedersvoormoeders.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.

Om je aan te melden kun je gratis bellen met
0800-0228070 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur).

Moeders voor Moeders: al ruim 85 jaar een bijzondere traditie!

Zwangere vrouwen zoals jij helpen al meer dan 85 jaar andere vrouwen om zwanger te worden. Dat is een bijzondere traditie, waar we stiekem behoorlijk trots op zijn. Want we snappen best dat urine verzamelen soms wat vreemd lijkt. Toch doen Nederlandse vrouwen dit al sinds 1931. Al ging het toen net wat anders dan nu…

Moeders voor Moeders: al ruim 85 jaar een bijzondere traditie!

In 1927 ontdekte het farmaceutische bedrijf Organon (nu MSD) dat in de urine van zwangere vrouwen hormonen voorkomen die de vruchtbaarheid van andere vrouwen kunnen bevorderen. Het was dus zaak om die urine te verzamelen. In 1931 werd daarom ‘Urine Inzameling Organon’ opgericht. Geen fraaie naam misschien, maar wel een uitstekend initiatief natuurlijk.

‘Pismanneke’
De eerste jaren werd de urine nog met paard en wagen opgehaald; de koetsiers kregen de weinig vleiende bijnaam ‘pismanneke’. En omdat er nog geen telefoon was, plaatsten de zwangere vrouwen een krant in de vensterbank als teken dat hun urine opgehaald kon worden. Dat is natuurlijk allemaal veranderd: onze aanpak en logistiek zijn door de jaren heen flink gemoderniseerd. Moeders voor Moeders is dan ook helemaal van nu. Wel hebben we nog steeds de druppel in ons logo. En de fabriek waar je urine verwerkt wordt, staat nog altijd in Boxtel.

Traditie in ere
De rode draad door al die jaren heen is de enorme betrokkenheid van ‘onze’ moeders. Daarom staan zij – jij dus! – centraal bij alles wat we doen. We zijn namelijk ontzettend blij dat ook jij die belangrijke bijdrage levert. En dat je daarmee een bijzondere traditie in ere houdt.

geluk kun je delen

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Wij zijn op zoek naar informatrices voor de regio DenHaag/Rijswijk en voor de regio Hendrik Ido Ambacht/Papendrecht… twitter.com/i/web/status/1…

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

@bobenhugo Ai, dat is inderdaad wat laat ;). Maar goed te horen dat het opgelost is. Ik wens je nog een fijne dag!