Helaas

Onze website www.moedersvoormoeders.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.

Om je aan te melden kun je gratis bellen met
0800-0228070 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur).

oneigenlijk gebruik hCG

Al jaren ageert Moeders voor Moeders tegen het oneigenlijk gebruik van het zwangerschapshormoon hCG als afslankmiddel.

We betreuren het zeer dat het medicijn dat het door ons verzamelde hormoon bevat (in zeer geringe mate) wordt gebruikt voor andere doeleinden. We zijn dan ook blij dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg eind 2010 heeft aangekondigd strenger te gaan optreden tegen het aanbieden, toepassen of aanprijzen van hCG als afslankmiddel door klinieken, artsen, apothekers en via websites. De Inspectie heeft deze actie o.a. met Moeders voor Moeders afgestemd.

De 'afslankkuur' wordt helaas nog steeds aangeprezen, ook buiten Nederland, ondanks het feit dat wetenschappelijk bewezen is dat het absoluut niet werkt. We blijven hier aandacht voor vragen.

hCG heeft een aantal indicaties:

  • Bij vrouwen: ovulatie-inductie voor in vivo-fertilisatie en gecontroleerde ovariële hyperstimulatie voor in-vitro fertilisatie.
  • Bij mannen: stimulatie van testosteron-productie bij mannen die uit zichzelf te weinig hormoon produceren om zaadcellen aan te maken. 
  • Bij jongens: cryptorchisme – niet ingedaalde zaadballen (ter voorkoming van onvruchtbaarheid op latere leeftijd).

Afslanken is dus GEEN indicatie voor de toediening van het hCG-hormoon. Er is geen medisch wetenschappelijke ondersteuning beschikbaar die aantoont dat het hCG-hormoon als afslankmiddel werkzaam zou zijn. Het gebruik van het hCG-hormoon buiten de officiële indicaties wordt dan ook ten sterkste afgeraden, en zowel door Moeders voor Moeders actief ontmoedigd.

Gelukkig wordt maar een zeer gering percentage van het medicijn dat het hCG-hormoon bevat door artsen oneigenlijk voorgeschreven ten behoeve van het afslanken. Het merendeel wordt door artsen gebruikt om vrouwen en mannen te helpen die verminderd vruchtbaar zijn. Dat is gelukkig voor veel zwangere vrouwen dan ook de belangrijkste motivatie om mee te doen met Moeders voor Moeders.

geluk kun je delen

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Wij zijn op zoek naar informatrices voor de regio DenHaag/Rijswijk en voor de regio Hendrik Ido Ambacht/Papendrecht… twitter.com/i/web/status/1…

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

@bobenhugo Ai, dat is inderdaad wat laat ;). Maar goed te horen dat het opgelost is. Ik wens je nog een fijne dag!