Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan...

24-12-2018

Blog 6

Na negen weken stage te hebben gelopen op Aruba kwam mijn stageperiode aan het eind. Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan, maar de tijd van gaan is nog niet gekomen. Waarom nog niet?! Want ik moet nog de feestdagen doorbrengen met mijn familie, een beetje meer genieten van hun warmte, om in de eerste week van januari terug te gaan naar Nederland. Ben ik nou eigenlijk klaar voor de kou? I dont think so haha

Wat ben ik blij met de kans die ik heb gekregen om stage te lopen op mijn eiland. De verloskundige zorg, rituelen, adviezen en gedachten verkennen. Heb ik nou wat geleerd? Natuurlijk! Ik heb van elke verloskundige wat geleerd en neem zeker wat van hen over voor in de toekomst. In een korte periode kon ik een band vormen met de verloskundige en de secretaresse van de praktijk. Ik had het echt naar mijn zin. Ik heb alles van mijn kant gegeven om zo veel mogelijk te leren. Er waren zelf weken waar ik 24/7 bereikbaar stond voor bevallingen. Was het vermoeiend? Natuurlijk, maar zeker de moeite waard!

Tijdens mijn laatste stage dag heb ik iedereen getrakteerd op een heerlijke maaltijd en fruit punch. Ook kon ik iedereen van harte bedanken om mij te begeleiden tijdens het proces om een verloskundige te worden. Wat ik niet had verwacht was een klein cadeau van het team en een mooie kaart, waar zij mij het beste wensen en dat zij mij zo snel mogelijk als verloskundige terug wilden zien. Mijn gemoed… mijn gemoed was vol, maar ik hou niet van huilen voor mensen. Ik vond het ontzettend leuk van hun kant om een cadeau voor mij te kopen.

Wat ik tijdens deze stage heb geleerd is dat, als je liefde hebt voor je toekomstige baan, ongeacht hoe vermoeiend en stressvol het kan zijn, dat de liefde altijd naar andere mensen zal uitstralen. Het straalt uit in je gesprek, in je houding, in je manier met omgaan met de verloskundigen en de cliënten. Wat ik ook tijdens deze stage heb geleerd is dat de basis van verloskundige hetzelfde blijft. Als je basis goed is, dan kan je alles aan en is het aanpassen naar de variatie niet moeilijk.

Het is nu tijd om te gaan genieten van een welverdiende vakantie en om daarna aan de slag te gaan met mijn laatste half jaar van de opleiding.

Ik wil iedereen bedanken die mijn blogs heeft gelezen en vlogs heeft gezien. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en dat ik jullie kon meenemen in mijn avontuur tijdens mijn stage.

Ik ben op de goede weg om een verloskundige te worden en zal altijd mijn best blijven doen om dit te bereiken.

Nogmaals bedankt docenten van Hogeschool Rotterdam, Moeders voor Moeders, KNOV en voor ondersteuning van mijn medestudenten

Geluk kun je delen!

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde, Varsseveld… https://t.co/5kkrzN8VfN

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Katwijk Zh. Het betreft een #freelance fu… https://t.co/8dDNeB3yFh

meer bijzondere verhalen