Mijn reis.... Een grote verrassing!

15-10-2018

Aruba Vacation Destiny

Eindelijk is de dag aangebroken, 12 oktober een dag die ik waarschijnlijk nooit meer zal vergeten.

Voor degene die het nog niet weten, mijn naam is Aljenshka Howell en ik ben een vierdejaars verloskundige in opleiding aan de Hogeschool Rotterdam. Ik mag dit jaar voor het eerst een buitenlandse stage lopen en wat is nou mooier dan stagelopen op mijn eigen eilandje Aruba! Gaaf hè?

Voor enkele maanden was mijn buitenland stage een verrassing voor mijn familie, vrienden en vriendinnen. Echter heb ik goed mijn best gedaan moet ik zelf zeggen! Het geheimhouden bedoel ik dan hè…

Samen met een vriendin in Nederland en een vriendin op Aruba heb ik alles gepland om mijn familie de beste verrassing ooit te geven. En die dag was eindelijk gearriveerd.

Wat ben ik blij! Er zijn geen woorden om te beschrijven wat ik voelde. Het was tijd om naar België te vertrekken om mijn vlucht te pakken richting Aruba.

Rond 01.00 ’s nachts waren mijn vriendin en ik klaarwakker om te beginnen aan het avontuur, maar ons avontuur stond op het punt om een tragedie te worden. 10 minuten voor aankomst op de luchthaven hebben wij een auto-ongeluk gehad. Op de een of andere manier zag ik alles in slow-motion en dacht “dit is het… ik haal mijn vliegtuig niet, geen verrassing meer en wie weet of ik het überhaupt overleef”. Geschrokken keken wij elkaar aan. Wij waren ongedeerd gelukkig! Zo kalm mogelijk probeerde ik mijn vriendin rustig te houden en zijn we verder gaan rijden naar de dichtstbijzijnde afslag, de luchthaven. Nog in shock zaten we bij te komen in de auto, politie gebeld en gelijk gekeken naar de autoschade.

Ik zat in een dilemma! Mijn vriendin alleen terug laten rijden en mijn vlucht missen of mijn vlucht halen. Mijn vriendin verzekerde mij dat zij oké was en dat ik haar met een gerust hart kon achterlaten. Een moeilijke keuze voor mij op dat moment, want zij moest twee uur terugrijden. Als oplossing zijn wij aan de telefoon gebleven en heb ik haar gezelschap gehouden tijdens haar terugreis

Eenmaal op de luchthaven ging ik inchecken, dit was bijna ook een hindernis geworden. Ik had namelijk alleen een enkele reis ticket gekocht en volgens de regels van België mag dat niet. Gelukkig had ik mijn bewijs van een buitenland stage, maar dit was blijkbaar niet voldoende. Ik werd naar het kantoor van de manager gestuurd. Ik dacht op een gegeven moment dat mijn dag eigenlijk niet erger kon worden. Eenmaal bij de manager moest ik naast mijn paspoort, mijn rijbewijs, Arubaanse I.D en bankrekening laten zien, om echt aan te tonen dat ik in Aruba ben geboren en daar heb gewoond. Mijn Arubaanse I.D was niet meer geldig sinds 2016, omdat ik al sinds 2015 in Nederland woon. Dit werd in eerste instantie niet geaccepteerd. Uiteindelijk na een lang gesprek, is het mij gelukt om de manager te overtuigen en mocht ik toch inchecken. Eindelijk begon mijn stage avontuur in zicht te komen.

Gezien mijn verrassing bijna in een tragedie afliep, met al die moeilijkheden bij de Belgische luchthaven, wilde ik niks liever dan mijn ouders knuffelen en God bedanken dat mijn vriendin en ik ongedeerd waren.

Het moment dat je kiest om je ouders te verrassen en zulke dingen gebeuren….. is toch bizar hè?

Wat kijk ik er naar uit om mijn familie te zien en veilig thuis te zijn.

Na een turbulente vlucht ben ik eindelijk thuis!

Onderweg naar huis stuurde ik een bericht naar mijn moeder om te kijken of ze thuis was en “guess what”? Mijn moeder en vader waren beide thuis! Dit was perfect! Wat was het een leuke verrassing. De vraag van de dag was: “Wat doe jij nou hier?!”. Iedereen vroeg het, want niemand verwachtte dat ik plotseling op Aruba zou zijn en dat ik tot het nieuwe jaar blijf. De ogen van mijn ouders straalde van blijdschap. Wat ben ik blij om mijn ouders, familie en vrienden te kunnen knuffelen. Zeker omdat we elkaar al een lange tijd niet gezien hadden.

Je vraagt je zeker af of ik dit in de toekomst opnieuw zou herhalen? Hmm… om eerlijk te zijn, denk ik van niet! Maar wie weet?

Het is inmiddels al zondag en maandag is mijn eerste stage dag. Ik kijk uit naar een positieve en leerzame stageperiode. Wil je nog op de hoogte blijven van hoe het met mij gaat tijdens mijn stage? Vergeet dan niet mijn blogs te lezen.

Tot het volgende blog!

Aljenshka Howell

Geluk kun je delen!

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde, Varsseveld… https://t.co/5kkrzN8VfN

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Katwijk Zh. Het betreft een #freelance fu… https://t.co/8dDNeB3yFh

meer bijzondere verhalen