Hanneke, like the Jewish holiday!

13-05-2019

Foto Blog 2

Mijn laatste blog schreef ik in Nederland en nu breekt de derde stageweek alweer aan! In mijn eerste vlog hebben jullie een stukje van het ziekenhuis kunnen zien, daar zal ik nu wat meer over vertellen. Het Von Voigtlander Women’s Hospital (ja, hele mond vol) is de naam van het ziekenhuis waar ik stage loop. De gehele 9e etage van het ziekenhuis is voor “labor & delivery”, bevallende vrouwen dus!

Op de 9e etage zijn 50 bevalkamers, 4 operatiekamers, 1 verkoeverkamer, 8 triage kamers (hier worden vrouwen beoordeeld aan de hand van een klacht/probleem waarmee ze binnenkomen, soort onderzoekskamer dus) en een kleine NICU (neonatal intensive care unit). Je kunt je dus wellicht wel voorstellen dat het hier een enorm doolhof is! Gelukkig ken ik na deze twee weken aardig de weg in de lange gangen.

In de vlog kon je een stukje van een gang zien. Niet de gehele, aangezien het einde niet te zien is door de enorme lengte van de gangen hier…

Verder werken ze hier in drie teams om al deze kamers te kunnen bezetten. Ik ben onderdeel van het “Midwife team”. Hier kiezen de zwangere vrouwen namelijk zelf of ze bij de verloskundige of bij de gynaecoloog onder controle willen. Natuurlijk moet het wel veilig blijven voor moeder en kind en mag je als verloskundige de échte hoog risico zwangere niet doen.

Net als in Nederland heb je hier uniformen die je draagt. Deze uniformen worden hier “scrubs” genoemd. Toen ik deze voor het eerst aan had voelde het net als of ik van de “Grey’s Anatomy filmset” was weggelopen! In de kleedkamer hebben ze namelijk ook kluisjes met sloten waar een draaischijf op zit, Amerikaanser dan dit wordt het niet. En daarbij, de series liegen dus niet! Ze gebruiken het écht allemaal in dit ziekenhuis!

In principe doe ik in hier als “verloskundige in opleiding” hetzelfde als in Nederland tijdens een ziekenhuisstage. Ik heb spreekuur, doe bevallingen, beantwoord telefoontjes, vraag klachten uit, loop kraamvisites enzovoorts. Het grote verschil is eigenlijk dat dit nu allemaal in het Engels moet! Ook dit begint te wennen en steeds makkelijker te worden.

Een ding wat nog niet zo makkelijk is in het Engels, is mijn naam. Hanneke is nou eenmaal geen internationale naam, dus blijft in het buitenland altijd een dingetje. Echter valt het hier reuze mee. Hanneke spreek je namelijk hetzelfde uit als het Joodse feest “(C)hanukkah“. Als ik me hier dus voorstel gaat het een beetje zoals dit: “Hi I’m Hanneke a student midwife from the Netherlands”. Je ziet de patiënt denken, kijken en mijn naam proberen uit te spreken zoals ik dat net deed, waarop ik antwoord: “Hanneke, like the Jewish holiday!”. Patiënt: “Ah! Hanneke!”. Aangezien iedereen dat feest kent, ga ik hier dus gewoon als Hanneke (en niet als Hanna of zo) door het leven. Maakt het ook wel eens leuk om in het buitenland je eigen naam te kunnen houden toch?!

Ik zou nog uren door kunnen schrijven over alles wat hier gebeurt, maar dat gaat helaas niet. Mocht je meer willen weten over mijn stage, kijk dan vooral mijn vorige en aankomende vlogs en hou de website in de gaten voor de volgende blog!

See you the next time!

Hanneke

Geluk kun je delen!

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde, Varsseveld… https://t.co/5kkrzN8VfN

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Katwijk Zh. Het betreft een #freelance fu… https://t.co/8dDNeB3yFh

meer bijzondere verhalen