Deel jouw verhaal

Bij Moeders voor Moeders gaat het om jou! Heb je een bijzonder verhaal?

deel je verhaal

Angela

Na 4,5 jaar proberen zijn we nu zwanger en daar ben ik ontzettend dankbaar voor...

_moedersvoormoeders.nl_003374_angela-melgers-haylie-grote-zus.jpg (2)

Na een jaar proberen voor een tweede kindje raakte ik ‘eindelijk’ zwanger. Wat had dat eerste jaar lang geduurd, het werd na de eerste maanden al snel een obsessie voor mij en ik heb heel wat ovulatietesten en zwangerschapstesten versleten.

Na 8 weken kreeg ik een miskraam (we hadden het hartje nog wel zien kloppen), we waren kapot. We hadden onze dochter zo graag willen vertellen dat ze grote zus werd... het deed verschrikkelijk veel pijn.

Als je dan weer aan het zwanger zijn geproefd hebt wil je zo snel mogelijk het gat in je hart vullen met een nieuwe zwangerschap. Ook al zullen we onze vlinder nooit vergeten, je wilt toch graag snel weer zwanger raken. Maar dit bleek niet zo simpel te zijn.

Het werd een lange weg, waarin we tegen aardig wat muren in de medische molen zijn aangelopen. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen in het Antonius waar we ons thuis voelden. Ik mocht van mezelf iedere keer dat ik ongesteld werd 1 dag instorten en dan ging ik weer verder en zag ik uit naar de volgende stap. Van clomid, naar hormoonspuiten, naar 6 x IUI naar uiteindelijk IVF. Soms was het frustrerend dat je al die stappen moet doorlopen, achteraf gezien was ik daardoor wel helemaal klaar voor IVF en vond ik het zelf niet zo ingrijpend als de vele verhalen die je vaak hoort. Ik vond het juist heerlijk dat ik het als het ware “uit handen” kon geven. We zijn niet alleen verdrietig en gefrustreerd geweest, we hebben ook veel lol gehad over bijvoorbeeld de herenkamer en de geruime keuze uit filmtitels.

Na 4,5 jaar proberen zijn we nu 12 weken zwanger. Ik blijf voorlopig nog wel onzeker maar ik ben ontzettend dankbaar. Dankbaar dat we in een tijd leven dat dit allemaal bestaat. En dankbaar dat ik pregnyl kon spuiten wat ervoor zorgde dat ik niet direct na mijn eisprong bruinverlies had maar mijn baarmoederslijmvlies intact kon blijven. Dankbaar dus dat er zwangere vrouwen voor mij waren die hun plas hebben ingeleverd en super dankbaar dat ik nu hetzelfde mag doen!

In het hele proces vond ik het verdriet van mijn dochter het zwaarst. Zo moest ik haar intens verdrietig ophalen uit school omdat er broertjes en zusjes foto’s waren gemaakt. Ze vond het enorm frustrerend dat zij alleen was en dat bijna iedereen om haar heen 1, 2, of zelfs 3 broertjes en zusjes hadden. Haar reactie was dan ook toen we vertelden dat ze grote zus werd “Ik dacht dat het nooit meer zou gebeuren”. Huilend van blijdschap nadat ze de boodschap op de voor haar gemaakte kerstballen voor in de kerstboom had gelezen. “Dat dachten wij ook” was ons antwoord. Voor vrouwen die hierdoor heen gaan die nog kindloos zijn lijkt het me nog zwaarder allemaal. Want ik ben al moeder. Dus ik zal extra hard voor hen duimen, maar natuurlijk ook voor de vrouwen die hun gezin compleet willen maken, ik weet hoeveel pijn ook dat kan doen! 

Geluk kun je delen!

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde, Varsseveld… https://t.co/5kkrzN8VfN

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Katwijk Zh. Het betreft een #freelance fu… https://t.co/8dDNeB3yFh

meer bijzondere verhalen
_moedersvoormoeders.nl_003404_reinanke-van-der-putten.jpg (2)

Een ander helpen geeft voldoening!

lees verhaal
_moedersvoormoeders.nl_002802_kim-fluitman.jpg (1)

"Ik kan je niet persoonlijk bedanken, omdat ‘jij’ met zovelen bent, maar dankjewel! dankjewel! dankjewel!"

lees verhaal
_moedersvoormoeders.nl_001766_debby-weerts.jpg (2)

"Ik ben alle ‘Moeders voor Moeders’ zo ontzettend dankbaar."

lees verhaal