Deel jouw verhaal

Bij Moeders voor Moeders gaat het om jou! Heb je een bijzonder verhaal?

deel je verhaal

Chantal

"Meedoen met Moeders voor Moeders raad ik echt iedereen aan"

_moedersvoormoeders.nl_003178_chantal-tulp.png (2)

Bijna 4 jaar geleden ben ik gestopt met roken en met de pil, in de hoop dat we zwanger zouden worden. Vol goede moed gingen we ervoor, echter wel met de gedachte dat het even kon duren, want we verwachtte niet dat het direct raak zou zijn. 

Helaas werd ik eerst schijnzwanger, dat duurde 2 maanden. Gelukkig had ik er niet erg veel last ervan. Omdat er pcos in mijn familie voorkomt vonden we het verstandig mijn cyclus te laten controleren toen we 6 maanden 'aan het proberen ' waren. Tot onze verbazing bleek ik toen zwanger te zijn. Ik kon mijn geluk niet op, alleen begon ik met 5 weken bloed te verliezen. Ik kreeg elke week een echo, waar alles goed op was. Met 7 weken was er zelfs een kloppend hartje. Maar helaas na 7,5 week verloor ik het vruchtje. Een hele verdrietige periode waardoor ik misschien wel wat geobsedeerd raakte met zwanger worden, in ieder geval zo achteraf gezien denk ik echt dat dat het was. Het lukte maar niet, en onze omgeving werkte ook niet mee door alle opmerkingen die we kregen te horen. Maar niemand had dit ook meegemaakt en wisten daarom ook niet wat wij doormaakte. Op mijn zus na, die zelf 5 jaar op haar zoontje heeft moeten wachten en uiteindelijk met behulp van ICSI zwanger raakte.
 
We kwamen in het ziekenhuis terecht en werden allebei onderzocht. Het naarste vond ik de baarmoeder röntgenfoto. Gelukkig was er bij ons beiden niks te vinden en  we zouden dus gewoon zwanger moeten kunnen worden, maar in het ziekenhuis besloten ze ons wel te helpen en zo begon de medische mallemolen. Hormonen spuiten en slikken, elke 2 a 3 dagen een echo laten maken en uiteindelijk dan de inseminatie. Wat een gedoe, een hoop gewicht extra gekregen en geen zwangerschap. Die bleef helaas uit. Daardoor kwamen we na twee jaar op de lijst voor IVF. Maar ja, ik was teveel aangekomen en moest eerst afvallen voordat we mochten starten. Na 4 maanden hadden mijn man en ik een goed gesprek, want door alle stress liep het tussen ons even niet zo lekker. Willen we dit nog wel? Kunnen we dit nog wel? We spraken af even alles aan de kant te zetten, en te genieten van ons, en ons leven. Iets wat we sinds de miskraam niet echt hadden gedaan, omdat vooral ik alleen maar kon denken aan baby's, baby's en baby's. Ik kon geen zwangere vrouw meer zien, dat maakte mij echt verdrietig, zelfs depressief. Elke keer de gedachte, waarom zij wel en ik niet. Waarom moet ik zolang wachten. Nee, een leuke vrouw zal ik niet geweest zijn denk ik.
In april 2016 hebben we echt even alles losgelaten samen, we hebben gefeest en kunnen ontspannen. En dat voelde heerlijk, echt ontzettend goed. En als verassing kwam ik er in mei achter dat ik zwanger was. Het mooiste wat mij ooit is overkomen!
Inmiddels is m'n zoontje 2 maanden en als ik terugkijk op de ziekenhuisperiode dan ben ik blij dat we het gedaan hebben. Al denk ik niet dat ik het ooit nog eens doe. Misschien heeft het wel geholpen om iets te doen, maar zeker weten doen we het niet. Maar het is enorm belangrijk dat het er is, en dat je de keuze hebt om geholpen te worden met zwanger worden. Al is er vind ik te veel onbegrip, en dat vind ik erg jammer.

Meedoen met Moeders voor Moeders raad ik echt iedereen aan en ik leg dan ook uit waarom het zo belangrijk is. Maar wat ik eigenlijk mee wil geven aan alle vrouwen waarbij het ook moeite kost en die misschien ook naar het ziekenhuis moeten:
Geniet ook van elkaar en probeer samen te ontspannen, dat is echt zo belangrijk. Loslaten kan je niet, dat begrijp ik echt. Maar even ontspannen en even niet bezig zijn met het ziekenhuis is erg belangrijk voor jezelf en je relatie. Anders ga je er aan onderdoor want het lijkt misschien niet zo, maar het is ontzettend zwaar om allemaal te doorlopen.

 

Geluk kun je delen!

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde, Varsseveld… https://t.co/5kkrzN8VfN

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Katwijk Zh. Het betreft een #freelance fu… https://t.co/8dDNeB3yFh

meer bijzondere verhalen
_moedersvoormoeders.nl_001634_000899-roxanne.jpg (2)

"Ik raad iedereen aan om mee te doen met Moeders voor Moeders"

lees verhaal
_moedersvoormoeders.nl_001769_valerie-brakel.jpg (2)

25 jaar
"Zwanger zijn en moeder worden is het mooiste wat er is en dat gun ik iedere vrouw die een kinderwens heeft!"

lees verhaal
_moedersvoormoeders.nl_002743_patricia-kuyt-deel-je-verhaal.png (1)

29 jaar
"Ik heb met alle plezier mee gedaan"

lees verhaal