Deel jouw verhaal

Bij Moeders voor Moeders gaat het om jou! Heb je een bijzonder verhaal?

deel je verhaal

Diesna Loomans

Ik hoop jullie te motiveren!

_moedersvoormoeders.nl_003323_diesna-loomans.jpg (2)

Omdat ik al een poosje vlogde over mijn 'zwanger willen worden' kwam ik steeds meer verhalen tegen van vrouwen die echt heel erg moeilijk zwanger kunnen worden. En buiten dat realiseerde ik mijzelf hoe ontzettend moeilijk dit moet zijn. Zelf vond ik het half jaar namelijk al best pittig. Des te meer rede om deze zwangerschap dus mee te doen aan moeders voor moeders.

Dit betekent dat je zo lang mogelijk (in het begin van je zwangerschap) Je urine opvangt en afstaat aan moeders voor moeders. Dit wordt dan vervolgens gebruikt voor medicijnen die nodig zijn voor vrouwen die dit weer nodig hebben om zwanger te kunnen worden.

Zelf heb ik dit gedaan van de 7e t/m de 16e week.

Het begon met een afspraak bij mij thuis. De vrouw die langs kwam had even een kort kennismaking gesprek met mij en nam een test af. Daar voor moest ik s'ochtends wat urine klaar zetten. Uit de test kwam een dikke streep dus genoeg rede om te gaan starten. Deze dag heb ik ook ge vlogd. Dit kun je hier zien: https://youtu.be/l00egE4V2G8

Alles verliep heel erg soepel. De kratjes worden gewoon elke week voor de deur opgehaald. Ik hoef ze alleen maar buiten te zetten op de afgesproken plek.

Het in een kannetje plassen viel mij ook alles mee. Het wende wel eigenlijk. Wel moet ik zeggen dat ik het heel soms even niet deed wanneer ik wist dat het een klein plasje was. Of natuurlijk wanneer ik niet thuis was. Toen ik een keer een weekendje weg ging heb ik de kan en een bus zelfs meegenomen. 

Al met al vond ik het op het einde van de 9e week wel een beetje lastig worden en merkte ik dat ik heel erg blij was dat het voorbij was. Maar nu ik een paar weken verder ben denk ik soms ineens .. he!, ik vergeet in de kan te plassen. En dan pas realiseer ik mij dat die tijd voorbij is haha. 

Het einde was een opluchting! Maar ook een heel erg goed gevoel. Vooral omdat ik weet dat ik er vrouwen mee geholpen heb en dat voelt echt heel erg goed. Ieder moet het natuurlijk voor zich zelf weten, maar ik vind wel dat ik het te weinig hoor om mij heen.

Ik ken eigenlijk niemand in mijn directe omgeving die dit gedaan heeft (of ik weet het niet dat kan ook). Mhh dat vind ik wel jammer.. dus daarom dit artikel. In de hoop jullie ook te motiveren dames! Want wanneer jij zelf een kindje wilt en dit medicijn nodig hebt, ben je ook heel erg dankbaar dat dit er is toch? 

Groetjes,

Diesna Loomans
diesnaloomans.nl 

Geluk kun je delen!

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde, Varsseveld… https://t.co/5kkrzN8VfN

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Katwijk Zh. Het betreft een #freelance fu… https://t.co/8dDNeB3yFh

meer bijzondere verhalen
_moedersvoormoeders.nl_001704_miranda-slinger.jpg (2)

25 jaar
Getrouwd
"Het is zo bijzonder, een zwangerschap en een kindje. Dat gun je echt iedereen."

lees verhaal
_moedersvoormoeders.nl_002836_freena.jpg (2)

34 jaar
"Eindelijk kon ik wat terugdoen en hopelijk andere paren helpen om dit geluk te mogen ervaren"

lees verhaal
_moedersvoormoeders.nl_001594_000859-annemiek-schouw.jpg (2)

"Ik ben dankbaar. In alle opzichten. En ik weet, wonderen bestaan!"

lees verhaal