Deel jouw verhaal

Bij Moeders voor Moeders gaat het om jou! Heb je een bijzonder verhaal?

deel je verhaal

Dorien

"Trots om mee te helpen met de wetenschap ook voor anderen een zwangerschap mogelijk te kunnen maken".

_moedersvoormoeders.nl_001604_000869-dorien-stoll.jpg (2)

Op mijn 25e begonnen we na de diagnose 'verminderd vruchtbaar' met dokteren. Eerst met IUI en later met ICSI. Ik heb in die tijd veel terugplaatsingen gehad en dus ook dankbaar gebruik gemaakt van Pregnyl. Helaas wilde het allemaal niet zo vlotten maar in maart 2009 hield ik met alle verbazing van de wereld een positieve test in mijn handen. Onze cryo werd een kindje! Zielsgelukkig was ik en ik heb me natuurlijk direct aangemeld bij Moeders voor Moeders. Ik heb dit de eerste 7 weken netjes gedaan tot ik de eerste echo kreeg. "Mevrouw, het is niet goed. U moet wachten op een miskraam.” Een klap in mijn gezicht en weken van rouw volgden. Ik moest met tranen in mijn ogen Moeders voor Moeders afzeggen. Wat een lieve informatrice, ze leefde heel erg met me mee.

Er volgde echter geen miskraam en weken later moest ik voor curettage naar het ziekenhuis. Daar aangekomen kreeg ik nog een laatste echo en met grote verbazing zagen we een gezond spartelend kindje op het scherm. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik aan dat moment denk. Een schok volgde en ik heb tot mijn spijt niet meer aan Moeders voor Moeders gedacht. Ik genoot met volle teugen van mijn zwangerschap. Onze zoon Tobias meldde zich op 11 december 2009. Het was een zware bevalling maar de mooiste baby die ik ooit had gezien.

6 maanden later besloten we voor een 2e kindje te gaan. We wisten natuurlijk niet hoe lang het ging duren en wat er nu weer voor nodig was. We besloten uiteindelijk voor een nieuwe ICSI-behandeling te gaan. Ook hier hielden we cryo's aan over. De terugplaatsingen mislukten keer op keer, tot de laatste cryo over was. Na lange gesprekken besloten we dat dit de laatste keer zou zijn. We zouden stoppen met alle behandelingen en 'genoegen' nemen met onze prachtige zoon. De terugplaatsing zou afgelopen zomer volgen. Na een rare cyclus vonden ze uiteindelijk een ei en mocht ik de Pregnyl spuiten. Ik vertrouwde het echter niet. Ik zou op maandagochtend de terugplaatsing hebben en werd de zondag ervoor wakker met een sterk gevoel ongesteld te moeten worden. Ik was lichtelijk in paniek en heb via een onbekende arts in ons ziekenhuis de terugplaatsing af laten zeggen.
Ik wilde natuurlijk mijn cryo optimaal benutten en als ik mijn menstruatie kreeg was deze laatste poging helemaal voor niets. In de week die volgde wachtte ik op een menstruatie... die vervolgens uit bleef. Raar, maar ook vervelend, want zodra ik ongesteld werd moest ik het ziekenhuis bellen zodat we weer konden beginnen met een nieuwe cyclus. En dat wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk. Op donderdag begon ik klachten te krijgen die wel heel erg leken op die van een zwangerschap. Maar dat kon niet, we konden niet normaal zwanger worden. We hadden wel gevreeën maar de kans was zo minimaal dat ik daar geen rekening mee hield. Toch besloot ik dat weekend een test te doen. En de uitslag deed mijn ogen knipperen. Dat kón toch niet... de test was positief! Ik was zwanger. Zou het van de Pregnyl zijn? Nee, dat kon niet. We waren ruim 10 dagen verder... Mijn god... Ik ben zwanger!!

Zowel ik, mijn man als het ziekenhuis waren verbaasd over dit spontane wonder. We wachtten de eerste echo af en daar was zelfs al een hartje te zien. Een knipperende pixel, meer was het niet. Direct daarna heb ik me via internet opgegeven voor Moeders voor Moeders en ik heb deze zwangerschap de volle 10 weken mee kunnen doen! Trots om mee te helpen met de wetenschap ook voor anderen een zwangerschap mogelijk te kunnen maken.
Op precies de uitgerekende datum werd na een snelle bevalling onze 2e zoon Bastian geboren. Inmiddels is hij 3 maanden en zijn we compleet. We genieten volop met z’n viertjes! En de laatste cryo? Daar moeten we nu een bestemming voor kiezen. Nooit gedacht dát ooit te moeten doen. Moeilijk...

Geluk kun je delen!

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde, Varsseveld… https://t.co/5kkrzN8VfN

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Katwijk Zh. Het betreft een #freelance fu… https://t.co/8dDNeB3yFh

meer bijzondere verhalen
_moedersvoormoeders.nl_002825_marlous-de-jong.jpg (1)

29 jaar
"Geef nooit de hoop op!"

lees verhaal
_moedersvoormoeders.nl_002792_esther-de-munck.jpg (1)

35 jaar
"Dank jullie wel voor iedereen die mee heeft gedaan!"

lees verhaal
_moedersvoormoeders.nl_003744_brenda-meeuwsen-img-20191105-wa0012-002.jpg (2)
Ik ben blij dat ik het heb mogen terug doen!... lees verhaal