Deel jouw verhaal

Bij Moeders voor Moeders gaat het om jou! Heb je een bijzonder verhaal?

deel je verhaal

Suus

31 jaar
"Zonder alle plassende dames was onze droom misschien niet uitgekomen."

_moedersvoormoeders.nl_001690_suus-dartee.jpg (2)

Ik leerde mijn man kennen toen ik 19 was. Binnen een half jaar woonden we samen en we wilden graag snel kinderen. Het lukte echter niet en uiteindelijk zijn we naar de dokter gestapt die ons vervolgens doorstuurde naar de gynaecoloog. Na enkele onderzoeken bleek het foute boel met de vruchtbaarheid van mijn man. Daarnaast was ik op dat moment vrij zwaar waardoor ik een onregelmatige cyclus had.

We zijn begonnen met een aantal IUI behandelingen, maar helaas zonder resultaat. Al snel kwamen we in aanmerking voor een ICSI-behandeling. Echter ik was te dik voor ICSI en moest eerst flink afvallen. Met behulp van een diëtiste viel ik 20 kilo af, die er daarna weer net zo hard bijkwamen. Uiteindelijk heb ik met de diëtiste en arts besloten een maagverkleining te ondergaan. Dit is in mei 2012 gebeurd. Resultaat: 65 kilo lichter, maar we moesten na de operatie anderhalf jaar wachten met zwanger worden. In november 2013 was deze periode voorbij en hebben we ons gelijk aangemeld voor de ICSI-behandeling.

Op 28 januari van dit jaar kreeg ik groen licht. Op Valentijnsdag begon ik met de pil, in maart mocht ik hormonen gaan spuiten en op 7 april volgde de punctie. Ik bleek 12 follikels te hebben waarvan er 10 goed rijp waren. Er konden dus 10 eitjes worden bevrucht, maar uiteindelijk ontstonden er 4 goede embryo’s. Op 10 april werd de eerste embryo teruggeplaatst en volgden de twee vreselijke  wachtweken. De dag dat ik mocht testen kreeg ik ‘s morgens heel vroeg een telefoontje dat er een sterfgeval was. Een kwartier later had ik een positieve test in handen. Wat was dat een ontzettend dubbel gevoel.

Een week na de test heb ik me aangemeld bij Moeders voor Moeders. Nog 1 weekje plassen en dan zit het erop voor mij en kan ik mij verder gaan voorbereiden op de komst van ons eerste kindje waar we 11 jaar op hebben moeten wachten en een hele lange moeizame weg voor hebben afgelegd.  Wij zijn heel erg dankbaar dat we het geluk hebben gehad dat de eerste behandeling raak was. Zonder alle plassende dames was onze droom misschien niet uitgekomen. 

Geluk kun je delen!

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde, Varsseveld… https://t.co/5kkrzN8VfN

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders heeft een #vacature voor een informatrice in regio Katwijk Zh. Het betreft een #freelance fu… https://t.co/8dDNeB3yFh

meer bijzondere verhalen
_moedersvoormoeders.nl_001700_wendy-mulder.jpg (2)

28 jaar
Getrouwd
"Ik hoop dat ik via deze weg indirect mijn eigen zus kan helpen met zwanger worden."

lees verhaal
_moedersvoormoeders.nl_001602_000867-donna-raadschelders.jpg (2)

"Elke vrouw verdient een kans om een kindje op de wereld te zetten. Elke vrouw gunt dat een andere vrouw!"

lees verhaal
_moedersvoormoeders.nl_001706_minou-varsha-reijnaerts.jpg (2)

40 jaar
Getrouwd
"Een prettig idee dat ik op deze simpele manier een steentje kan bijdragen aan het geluk van een ander"

lees verhaal