Helaas

Onze website www.moedersvoormoeders.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.

Om je aan te melden kun je gratis bellen met
0800-0228070 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur).

veelgestelde vragen - Moeders voor Moeders

Hier vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over Moeders voor Moeders en over deelname. Staat jouw vraag er niet bij? Stel deze dan via het contactformulier op deze website of bel 088-278 0000.

Wie is Moeders voor Moeders?

Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon gewonnen. Dit hormoon wordt verwerkt tot een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Moeders voor Moeders is onderdeel van het farmaceutische bedrijf Aspen Oss B.V.

Wat gebeurt er met mijn urine?

De urine die Moeders voor Moeders inzamelt wordt verwerkt tot een geneesmiddel. Dit verloopt via een ingewikkelde en kostbare procedure. Het geneesmiddel helpt paren met vruchtbaarheidsproblemen. Zonder de hulp van zwangere vrouwen kan dit geneesmiddel niet gemaakt worden.

Hoeveel wensouders help ik zwanger te worden met mijn bijdrage aan Moeders voor Moeders?

Het is belangrijk te weten dat een vruchtbaarheidsbehandeling uit een combinatie van hormonen bestaat. Het geneesmiddel dat het hCG-hormoon bevat is slechts één onderdeel daarvan. Het is daarom helaas niet mogelijk de waarde van de ingezamelde urine uit te drukken in aantallen zwangerschappen.

Verdient Moeders voor Moeders aan mijn bijdrage?

Moeders voor Moeders verwerft een grondstof voor de productie van een geneesmiddel. Met de verwerving en inzameling van deze grondstof zijn hoge kosten gemoeid. Mede daardoor zijn de totale kosten voor het maken van dit geneesmiddel hoog. De marges daarentegen zijn significant lager dan gemiddeld voor geneesmiddelen. Echter de medicijnen die van het hCG-hormoon worden gemaakt zijn voor stellen met een kinderwens van onschatbare waarde. Dé reden waarom zoveel zwangere vrouwen meedoen aan Moeders voor Moeders. En zo hun steentje bijdragen.

Overige vragen?

Heb je nog vragen? Bel ons dan via telefoonnummer 088 - 278 0000 of stel je vraag middels het contactformulier op deze website.