Helaas

Onze website www.moedersvoormoeders.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.

Om je aan te melden kun je gratis bellen met
0800-0228070 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur).

Deel jouw verhaal

Bij Moeders voor Moeders gaat het om jou! Heb je een bijzonder verhaal?

deel je verhaal

Debora

"Ik sta met alle liefde mijn plasjes af"

Debora

In september 2014 kwamen we erachter dat ik problemen had met mijn baarmoeder. Door het jarenlang gebruiken van anticonceptie was het slijmvlies in mijn baarmoeder totaal verdwenen, de bloedvaten lagen bloot. Ik was net een maand 20 jaar en stond voor de keuze: of stoppen met de anticonceptie en hopen een kindje te krijgen. Of mijn eierstokjes dicht laten branden en nooit meer kinderen krijgen. Dat was de schok van mijn leven. Een keuze waar ik tot dan toe nog niet over had na hoeven denken. En eigenlijk was het ook niet zo fijn gepland. Maar de kans op herstel was nihil.

Toch besloten mijn vriend en ik voor de 1e optie te gaan. Laten we maar kijken of ik herstel en een kindje kan krijgen, we breien de situatie eromheen wel rond. Ik kreeg vele inwendige echo's in het ziekenhuis en paste mijn eet gewoonten aan maar ik werd maar niet zwanger. Ik wilde te snel, en door de verandering in mijn hormoonhuishouding en het uitwerken van de anticonceptie was ik maandelijks schijnzwanger inclusief alle eet en overgeef periodes en ik "gaf' zelfs melk. Testen bewezen continu dat ik niet zwanger was. Ik maakte mezelf helemaal gek.

Eenmaal met het idee dat ik toch niet zwanger zou worden deed ik op 23 juni 2015 toch een test. Ik was namelijk 3 dagen over tijd! En JA! Zwanger! Clear-blue vertelde 1-2 weken. Ons geluk kon niet op, het begin was gemaakt! Moeders voor Moeders zou op 25 juni langskomen. Maar helaas kreeg ik 2 dagen na het goede nieuws een miskraam. Op 25 juni. Wat een verdriet. Ik geloofde er niet meer in en zag een zwangerschap niet meer zitten! Na meerdere malen bloedprikken schoot mijn hCG in een paar dagen helemaal omlaag en dat bleef zo. 'Het' was echt weg. De hormonen waren weg. Ons kindje... was weg.

Na de miskraam bleef ik uitgeput, misselijk en had ik last van migraine.
Ook was ik duizelig. Dit werd steeds erger waardoor ik op 23 juli (een maand na de ontdekking van mijn 1e zwangerschap) een afspraak maakte met mijn huisarts. De datum was eigenlijk puur toeval. Ik leverde urine in maar ik was ervan overtuigd dat ik niet binnen 4 weken weer zwanger kon zijn. De urine werd gecontroleerd en ik werd de behandel kamer in geroepen. “Zo mevrouw u bent heel moe?” “Ja”, antwoorde ik. “Dat is begrijpelijk, want u bent weer hartstikke zwanger".
Ik reageerde wat neutraal. Misschien waren het toch nog de hormonen van de miskraam? NEE DUS! Dit werd uitgesloten in het ziekenhuis. Ik was weer 1-2 weken zwanger volgens Clear-blue.

Inmiddels ben ik nog pril in mijn 7e week maar 'het' zit er nog. En ik sta met alle liefde mijn plasje af! Ik had bijna zelf de medicatie nodig en dan zou ik ook blij geweest zijn als zwangere mama's hun plasje deden. Mijn 1e week plassen zit erop. Laat maar komen de aankomende weken!

Zet hem op dames!

Met vriendelijke groet,
Debora

geluk kun je delen

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Wij zijn op zoek naar informatrices voor de regio DenHaag/Rijswijk en voor de regio Hendrik Ido Ambacht/Papendrecht… twitter.com/i/web/status/1…

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

@bobenhugo Ai, dat is inderdaad wat laat ;). Maar goed te horen dat het opgelost is. Ik wens je nog een fijne dag!

meer bijzondere verhalen
"Laat je niet weerhouden en steun Moeders voor Moeders!" lees het verhaal
Mijn moeder heeft vroeger ook meegedaan aan Moeders voor Moeders. De kan stond daarna altijd bij ons op de badkamer met schoonmaakspulletjes erin. lees het verhaal
Waarom ik voor de 2e keer mee doe aan Moeders voor Moeders? Nou, dat is heel simpel, omdat iedereen een kans op het moederschap verdient. En omdat ik diegene o, zo dankbaar ben die zo sociaal is gewee lees het verhaal