Helaas

Onze website www.moedersvoormoeders.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.

Om je aan te melden kun je gratis bellen met
0800-0228070 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur).

Deel jouw verhaal

Bij Moeders voor Moeders gaat het om jou! Heb je een bijzonder verhaal?

deel je verhaal

Nadja

Plassen voor het geluk voor anderen

Nadja

Het is Augustus 2017 als mijn man en ik besluiten te stoppen met de pil, wat een onding kan dat soms zijn zeg. Ons zoontje is op dat moment 8 maanden oud en een wens voor een broertje of zusje is zeker aanwezig. We gaan zien of de natuur ons dit geluk nog een keer gunt, want ik weet dat het zwanger worden niet zo vanzelfsprekend is en een eerste kindje biedt geen garanties.

September 2017:
Zoals denk ik de meeste vrouwen hoop je dat je niet zo lang hoeft te wachten op een zwangerschap. Er gingen vragen door mijn hoofd, zou het kunnen dat mijn lichaam het niet meer kan? Wat als het zwanger worden niet meer lukt? Zou ik dan het hele traject weer in willen (Dit heb ik in het verleden moeten doen)? Ik heb het hier met mijn man over gehad en we hebben besloten dat niet te doen. Hè balen, deze maand ongesteld. Stiekem had ik ook niet anders verwacht, ik wil te snel.

Oktober 2017:
We zijn weer een maandje verder ik voel me weer goed die pil deed echt veel met mij zeg. Ook voel ik me toch iets anders ik kan het niet helemaal plaatsen. 9 oktober besluit ik vroeg in de morgen samen met mijn man maar eens een testje te doen. Zou het dan toch? Ik deed de test en verwachte er niet veel van. Het bijzondere is wel, dat op deze dag mijn vader jarig zou zijn als hij nog geleefd had. Pfff wat duren die minuten lang zeg, na 5 minuten netjes wachten pak ik de test en bekijk hem en tot ons geluk zagen we, nog wel licht, een 2e streepje. We zijn zwanger! Meteen schiet ik in de stress, wat als dit niet goed gaat, stel we krijgen weer een miskraam. Meer dan afwachten kunnen we niet doen.

10 oktober weer een test gedaan. Zou ik er net zo in doorslaan als toen ik zwanger was van ons zoontje? Maar goed deze keer was het streepje al iets duidelijker. Ik heb besloten even te wachten met het bellen naar de verloskundindige, dit heb ik niet zo heel lang volgehouden. O en 1 ding wist ik zeker, inschrijven bij Moeders voor Moeders dat moest ik niet vergeten. Zo de afspraak staat 21 oktober 2017 komen ze van Moeders voor Moeders. Toch nog maar weer eens een test doen o die angst en onzekerheid doet zoveel met mij als persoon.

21 oktober een spannende dag vandaag komen ze langs van Moeders voor Moeders. Toch zelf nog maar even een test gedaan en die was mooi positief. Ze was er en ik doe de deur open, ik kende haar  nog van de vorige 2 keer dat ik heb mee gedaan. Ook deze keer werd ze warm onthaald, ook door mijn zoontje. Toch wel weer spannend hoor. Lijstje ingevuld en de test gedaan en zoals verwacht mocht ik weer mee doen. Ik noem het plassen voor het geluk voor anderen.


geluk kun je delen

pagina delen: Twitter Facebook

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Er staat weer een nieuwe vlog en blog van Aljenshka online. Volg haar stage avontuur op Aruba via onze website:… twitter.com/i/web/status/1…

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Aljenshka loopt voor haar opleiding Verloskunde stage op Aruba. In haar nieuwste vlog vertelt ze over de praktijk e… twitter.com/i/web/status/1…

meer bijzondere verhalen
Zonder Moeders voor Moeders had dit nooit mogelijk geweest lees het verhaal
"Ik ben alle ‘Moeders voor Moeders’ zo ontzettend dankbaar." lees het verhaal
"Bij de eerste IVF-poging was het raak!" lees het verhaal