Helaas

Onze website www.moedersvoormoeders.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.

Om je aan te melden kun je gratis bellen met
0800-0228070 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur).

hoe werkt het?

Je kunt je aanmelden voor deelname vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op deze website of via ons gratis telefoonnummer 0800-0228070.

afspraak met de informatrice

Als je je hebt aangemeld zal één van onze informatrices contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Vervolgens komt ze bij je langs en zal ze precies vertellen hoe meedoen in zijn werk gaat en beantwoordt ze al jouw vragen. Ook test ze jouw urine op de aanwezigheid van het hCG-hormoon en neemt ze de deelnamevoorwaarden met je door. Het is belangrijk dat je aan deze voorwaarden voldoet. Jouw urine wordt gebruikt voor het maken van een geneesmiddel. De gezondheidsautoriteiten die toezien op geneesmiddelen hebben bepaald dat urine van sommige vrouwen niet mag worden gebruikt. De uitslag van de hCG-test en de deelnamevoorwaarden bepalen of je kunt meedoen of niet. 

je urine opvangen

Meedoen is heel eenvoudig. Van Moeders voor Moeders ontvang je één of meer opvangkannetjes en twee kratten met elk vier flessen om je urine in te bewaren. Je kunt dus elke dag een nieuwe fles gebruiken. Dat voorkomt nare luchtjes. Uiteraard worden de flessen voordat je ze ontvangt grondig gereinigd.

het ophalen van de urine

Iedere week worden de kratjes met flessen door een chauffeur bij je opgehaald. Dit gebeurt heel discreet, met een bestelauto zonder reclame, dus niemand komt te weten dat je meedoet met Moeders voor Moeders. Je hoeft er ook niet voor thuis te blijven. Met je informatrice spreek je af waar de kratjes staan en zij geeft het door aan de chauffeur. Een alternatief ophaaladres opgeven kan ook.

meedoen in Utrecht en Amsterdam

In geheel Utrecht en Amsterdam* halen we de kratjes bij de deelneemsters in de avonduren aan huis op. De chauffeur van Moeders voor Moeders komt wekelijks op de dinsdag- of woensdagavond tussen 18.30 uur en 21.00 uur bij je langs om de kratjes persoonlijk aan de deur te wisselen. Uiteraard gebeurt ook dit heel discreet, zodat niemand ontdekt dat je zwanger bent. 
* In Amsterdam-Zuidoost, postcodes 1100-1108, worden de kratjes gewoon overdag omgewisseld. 

Wil je graag meedoen met Moeders voor Moeders maar is het niet mogelijk dat de chauffeur op één van deze avonden de kratjes bij je komt wisselen, dan kun je samen met de informatrice bekijken wat eventueel een alternatief ophaaladres zou kunnen zijn.


In onderstaande video vertellen (oud)-deelneemsters hun ervaringen met Moeders voor Moeders.

geluk kun je delen

pagina delen: Twitter Facebook

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Word jij de nieuwe informatrice voor regio Noord-Noordwest Groningen? Meer info via ow.ly/pgcK30g0SgE #vacature #moedersvoormoeders