Helaas

Onze website www.moedersvoormoeders.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.

Om je aan te melden kun je gratis bellen met
0800-0228070 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur).

hoe werkt het?

Moeders voor Moeders is actief in heel Nederland, uitgezonderd de Waddeneilanden. Je kunt je aanmelden voor deelname vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon.

afspraak met de informatrice

Als je je hebt aangemeld zal één van onze informatrices binnen enkele dagen contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Vervolgens komt ze bij je langs en zal ze precies vertellen hoe meedoen in zijn werk gaat en beantwoordt ze al jouw vragen. Ook test ze jouw urine op de aanwezigheid van het hCG-hormoon en neemt ze de deelnamevoorwaarden met je door. Het is belangrijk dat je aan deze voorwaarden voldoet. Jouw urine wordt gebruikt voor het maken van een geneesmiddel. De gezondheidsautoriteiten die toezien op geneesmiddelen hebben bepaald dat urine van sommige vrouwen niet mag worden gebruikt. De uitslag van de hCG-test en de deelnamevoorwaarden bepalen of je kunt meedoen of niet. 
Als je door middel van een hormoonbehandeling zwanger bent geworden, bijvoorbeeld via IUI, IVF of ICSI, dan kun je gewoon meedoen. 

je urine opvangen

Meedoen is heel eenvoudig. Van Moeders voor Moeders ontvang je alles wat je nodig hebt om je urine op te vangen en te bewaren. Het opvangen van je urine doe je met behulp van een opvangkannetje en vervolgens giet je het over in een blauwe fles. Per week bepaal je zelf op welke dag je urine opvangt. Voor elke opvangdag gebruik je een nieuwe fles. Dat voorkomt nare luchtjes. Uiteraard worden de flessen voordat je ze ontvangt grondig gereinigd. Het opvangkannetje kun je na gebruik omspoelen met water. Maak het kannetje nooit schoon met een schoonmaakmiddel. Schoonmaakmiddelen breken het hormoon namelijk af.

het ophalen van de urine

Iedere week worden de flessen door een chauffeur bij je opgehaald. Dit gebeurt heel discreet, met een bestelauto zonder reclame, dus niemand komt te weten dat je meedoet met Moeders voor Moeders. Je hoeft er ook niet voor thuis te blijven. Met je informatrice spreek je af waar de kratjes staan en zij geeft het door aan de chauffeur. Een alternatief ophaaladres opgeven kan ook.

meedoen in Utrecht en Amsterdam

In geheel Utrecht en Amsterdam* halen we de flessen bij de deelneemsters in de avonduren aan huis op. De chauffeur van Moeders voor Moeders komt wekelijks op de dinsdag- of woensdagavond tussen 18.30 uur en 21.00 uur (met een maximale uitloop tot 21.30 uur) bij je langs om de flessen persoonlijk aan de deur te wisselen. Uiteraard gebeurt ook dit heel discreet, zodat niemand ontdekt dat je zwanger bent. 
* In Amsterdam-Zuidoost, postcodes 1100-1108, worden de kratjes gewoon overdag omgewisseld. 

Wil je graag meedoen met Moeders voor Moeders maar is het niet mogelijk dat de chauffeur op één van deze avonden de flessen bij je komt wisselen, dan kun je samen met de informatrice bekijken wat eventueel een alternatief ophaaladres zou kunnen zijn.


In onderstaande video vertellen (oud)-deelneemsters hun ervaringen met Moeders voor Moeders.

geluk kun je delen

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

@Martino_1988 Heel erg vervelend! Ik heb een melding gemaakt en er zal contact met jullie worden opgenomen. Excuses voor het ongemak! ^SH

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

@Martino_1988 Wat vervelend dat de urine niet is opgehaald gisteren. Zou je ons een dm willen sturen met je adresge… twitter.com/i/web/status/1…