Reactie naar aanleiding van de uitzending Keuringsdienst van Waarde d.d. 3 oktober 2023

03 okt 2023

Op dinsdag 3 oktober heeft de Keuringsdienst van Waarde in hun programma aandacht besteed aan producten die in de bio-industrie worden gebruikt om o.a. varkens sneller drachtig te maken. Hierin werden producten genoemd waarbij werd aangegeven dat deze middelen hCG bevatten dat uit de urine van zwangere vrouwen komt.

Wij willen benadrukken dat de urine die Moeders voor Moeders inzamelt NIET gebruikt wordt voor de productie van deze producten voor de bio-industrie. Moeders voor Moeders zamelt uitsluitend urine in voor de productie van medicijnen voor stellen met vruchtbaarheidsproblemen.

Wij hebben de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde ook gezien en zijn zeer geschrokken dat er uitsluitend gemeld werd dat het hCG afkomstig is uit de urine van zwangere vrouwen, wat ook klopt, maar dat verder niet werd vermeld waar deze inzamelingsprogramma’s plaatsvinden. Wij willen als Moeders voor Moeders duidelijk maken dat wij hier geen urine voor inzamelen. De vrouwen die met ons programma meedoen plassen dus niet voor producten ten behoeve van de bio-industrie.

Moeders voor Moeders is onderdeel van het farmaceutische bedrijf Aspen Oss B.V. Wij leveren geen hCG aan de producent van de middelen die in de aflevering in beeld was, maar uitsluitend aan bedrijven die geneesmiddelen maken voor menselijk gebruik.