Milou

Op een zonnige dag in Griekenland besloten we om onze grootste wens in vervulling te laten gaan. De pil ging de prullenbak in en we schonken wat lekkers in om te proosten op ons avontuur.
Helaas duurde dat veel langer dan gehoopt. Vijf lange jaren tussen hoop en vrees, teleurstellingen, verdriet, een lach en een traan, steeds weer het ziekenhuis in en uit. Soms hélemaal klaar mee, maar dan toch snel weer positief met het geloof dat wij ooit de ‘titel’ van vader en moeder zouden mogen dragen. 

‘Gewoon’ nog ‘even’ geduld dacht ik dan

Veel drempels overwonnen, gedaan waarvan ik dacht dat ik het niet kon, steeds verder die grens over, zowel mentaal als fysiek om ons doel te kunnen bereiken. En ineens voelde ik dat ik zwanger was en daar stond ik dan met een positieve test in handen. Trillend op mijn benen en daarna alle rust in me, want ik voelde meteen: dit komt goed, het is ons eindelijk gegund. 
Mijn vriend wist het nog niet, die ging ik verrassen, zo gaaf! Onze families en vrienden leefden zo met ons mee, dat heeft ons echt goed gedaan. Ook mijn werkgever heeft me erg gesteund in ons hele traject. 

Misschien wel meer dan dat ik ‘gewoon’ of veel sneller zwanger geraakt zou zijn besef ik wat een wonder het is als je zwanger mag worden. Zelf ben ik zwanger geraakt middels een IVF-traject, een combinatie van hormoonspuiten en tabletten. Fantastisch dat dit tegenwoordig allemaal kan. 
Hier is wel hulp bij nodig, de urine van zwangere vrouwen is nodig om bepaalde medicijnen te kunnen ontwikkelen. Daarom heb ik meegedaan aan Moeders voor Moeders, ik gun dit andere vrouwen ook! Deel je geluk. Ik sta vaak stil bij geluksmomenten, groot én klein, want die zijn er veel.

Zo zat ik laatst intens te genieten met mijn dochter: muziek aan, ‘samen’ zingen en dansen. Dan kijk ik naar dat prachtige snoetje en zie hoe mooi ze zich ontwikkelt. En dan ineens overvalt het me, tranen van geluk, kijk ik onze dochter Estelle aan en denk 'wat ben je een verrijking in ons leven, zo dankbaar, een mooier cadeau dan dit bestaat niet'. 

We zijn 'gewoon’ heel erg dankbaar en compleet gelukkig dat het ons gegund is. Klaar voor alle avonturen samen met jou! 🍀