Bereken je uitgerekende datum met onze zwangerschapstool

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Nu wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk weten wanneer je uitgerekende datum is. Ook al wordt slechts 5% van de baby’s precies op de uitgerekende datum geboren, het is toch fijn om te weten wanneer je je kindje ongeveer kunt verwachten.

Hoe wordt je uitgerekende datum berekend?

Vanaf het moment dat je zwanger bent, kun je de uitgerekende datum berekenen. De eerste dag van je laatste menstruatie tellen we als dag 0. Hier worden vervolgens 40 weken (280 dagen) bij opgeteld en zo komen we bij je uitgerekende datum.

Zoals we al zeiden bevalt slechts een klein deel van de vrouwen precies op de uitgerekende datum. De meeste baby’s worden in de periode van drie weken voor of twee weken na de uitgerekende datum geboren.

Tool om je uitgerekende datum te berekenen

Wanneer je een regelmatige cyclus hebt, is onze tool erg betrouwbaar. Maar het blijft lastig om de precieze datum te voorspellen. Tijdens de eerste termijnecho wordt je officiële bevaldatum vastgesteld op basis van de omtrek van het hoofdje en de lengte van je kindje. Tot die tijd kun je onze tool gebruiken om alvast een richtlijn te krijgen.

Hoe ver ben je?

Je kunt meedoen met Moeders voor Moeders van de 6e tot en met de 16e week van de zwangerschap. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormooon. Aanmelden is mogelijk tot en met de 11e week. Met onze uitgerekende datum zie je snel hoe lang je al zwanger bent.

Uitgerekende datum berekenen

Gefeliciteerd! Je bent nu zwanger!
Je uitgerekende datum is

Koester je mooiste en belangrijkste momenten met onze app

Sara app